Cum aleg cele mai bune palete de tenis de masa?

cele mai bune palete de tenis de masaPaletele de tenis de masa sunt foarte populare in tara noastra, existand mii de jucatori profesionisti, dar si mult mai multi pasionati de acest sport, la nivel amator. De aceea, ele se gasesc in toate magazinele de sport din Romania.

Indiferent daca joci tenis de masa la nivel de performanta sau doar din pasiune, este recomandat sa stii anumite caracteristici ale paletelor, inainte de a merge sa le cumperi dintr-un market.

Chiar daca la prima vedere achizitionarea unor palete de tenis de masa pare o treaba simpla, acest lucru nu este chiar asa de usor.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune palete de tenis de masa, potrivite pentru nivelul tau de joc.

Vezi rapid o ofertă de preț la paletele de tenis de masă: CLICK AICI.

Cum aleg cele mai bune palete de tenis de masa in functie de caracteristici si performante?

Cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont la alegerea unor palete de tenis de masa sunt: viteza, controlul si efectul acestora. Valoarea acestor indicatori variaza intre 10 si 100, iar numarul mai mare arata o performanta sporita a paletelor.

Pe ambalajul paletelor de tenis de masa sunt specificate aceste caracteristici individual, iar media lor arata performanta totala. Spre exemplu, cele mai bune palete de tenis de masa pot avea: speed = 99, spin = 100 si control = 80 sau speed = 95, spin = 90 si control = 100 ori speed = 96, spin = 94 si control = 90.

Viteza paletelor (speed) – acest indicator este esential pentru jucatorii de tenis de masa, in special pentru cei de performanta. Paletele de tenis de masa care au factor de viteza mai mare permit o rapiditate sporita a mingii.

Controlul paletelor (control) – cu cat acest factor este mai mare, cu atat jucatorul poate avea un control mai mare al mingii, iar aceasta va putea fi plasata mult mai usor in orice colt al mesei de ping-pong.

Efectul paletelor (spin) – daca acest indicator este mai mare, jucatorul va putea obtine un efect mai puternic al mingii. Acesta este dat de greutatea lemnului, de burete si cauciucul paletei de tenis de masa.

Profită de Reducerile actuale eMAG la paletele de tenis de masă: CLICK AICI.

Cum aleg cele mai bune palete de tenis de masa in functie de materialul acestora?

Materialele din care sunt confectiuonate paletele de tenis de masa sunt esentiale pentru performanta acestora. Ele sunt fabricate din lemn, iar buretele si cauciucul acopera suprafata de atingere a mingii.

Cu cat lemnul este mai usor, cu atat paleta va putea fi controlata mai usor, insa spinul va fi mai redus.

Pentru performanta sunt recomandate palatele care au o rigiditate medie, care asigura un control bun, viteza si spin ridicate.

Buretele mai subtire ofera un control mai bun, iar unul mai gros o viteza sporita.

Vezi toate paletele de tenis de masă de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum aleg cele mai bune palete de tenis de masa in functie de nivelul de pregatire?

Paletele de tenis de masa se impart in trei categorii, in functie de nivelul de pregatire al jucatorilor: pentru incepatori, nivel intermediar si pentru avansati.

Palete de tenis de masa pentru incepatori – aceste modele sunt pentru cei care joaca acest sport de placere. Ele au un pret accesibil, iar performantele paletelor  sunt la nivelul cel mai scazut. Spre exemplu: viteza = 10, efectul =10 si controlul = 5.

Palete de tenis pentru nivel intermediar – sunt pentru jucatori de nivel mediu, avand carcaterisitci mai bune decat cele simple: vitaza = 13, efectul = 20 si controlul = 18.

Palete de tenis de masa pentru avansati – sunt cele mai bune modele de pe piata, ele fiind recomandate pentru jucatorii de performanta, care evolueza in competitii interne si internationale. La acestea toate caracteristicile sunt la nivelul 80-100.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune palete de tenis de masa. Spor la cumparaturi!

Palete de tenis de masă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *