Cum aleg cele mai bune carje?
In cazul unei afectiuni grave sau a unui accident la picior, de cele mai multe ori este nevoie de folosirea unor carje care ajuta la recuperare. Carjele sunt niste produse ortopedice care permit deplasarea si sporesc siguranta mersului.
Aceste accesorii medicale compenseaza instabilitatea piciorului afectat, fiind utile pacientilor atat pe o perioada de timp mai scurta, cat si in mod permanent.
Pentru persoanele care au avut diverse accidente, exista mai multe modele de carje, specifice pentru fiecare tip de leziune, pentru adulti si copii.
In cazul in care ati suferit o fractura la picior sau o interventie chirurgicala, atunci veti avea nevoie de carje pentru a va putea deplasa.
Pentru a putea utiliza aceste accesorii medicale in mod corect, este nevoie ca partea superioara a carjelor sa ajunga la cativa centimetri sub subsoara, iar manerele de sprijin la nivelul soldurilor.
Va prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune carje, potrivite pentru nevoile tale.
Vezi rapid o ofertă preț la carje: CLICK AICI.
Cum aleg cele mai bune carje in functie de tipul acestora?
Carjele existente in prezent sunt de doua tipuri: cu sprijin subaxial sau pe antebrat.
Carjele cu sprijin subaxial (sub brat) ofera o stabilitate mai mare pentru pacienti, la mers fata de modelele conventionale. Aceste accesorii medicale, care sunt recomandate de catre doctori, sunt indicate in cazul afectiunilor ligamentelor, ale articulatiei genunchiului, amputatii, artrite, semiparalizie sau dupa interventii chirurgicale ale membrului inferior.
Carjele cu sprijin pe antebrat sunt indicate pentru toate persoanele cu probleme de deplasare, care au avut traume sau operatii la membrele inferioare. Modelul poate fi folosit foarte usor, este sigur si confortabil. Poate fi utilizat de oricine, indiferent de sex.
Trebuie specificat faptul ca pe piata exista si carje specifice pentru copii, realizate pentru inaltimea acestora.
Profită de Reducerile actuale eMAG la carje: CLICK AICI.
Cum aleg cele mai bune carje in functie de utilitate?
In principiu, exista modele de carje care sunt folosite in interior sau in exterior.
Cele de interior, ajuta la deplasarea prin casa, iar cele de exterior la mersul prin parc, pe trotuar sau in oras.
Cum aleg cele mai bune carje in functie de material?
In magazine sunt carje fabricate din lemn si din aluminiu. Carjele din lemn sunt construite dintr-un material usor, avand greutatea cuprinsa intyre 0,8 si 0,9 kg, in functie de marime. Acestea au inaltimea reglabila, de la 90-110 cm, pana la 128-148 cm, suportand o greutate de 120 de kg.
Cele mai durabile carje sunt carjele din aluminiu, avand o calitate superioara. Aceste accesorii au fost testate pentru persoane de pana la 150 de kg. Greutatea carjei este de doar 0,52 kg, iar inaltimea utilizatorului poate fi cuprinsa intre 1,6 si 2,15 m.
Vezi cele mai populare carje de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.
Sfaturi utile de folosire a carjelor in deplasare
Utilizatorii carjelor trebuie sa puna accesoriul medical la aproximativ un pas in fata si apoi pot incepe mersul, sprijinandu-se pe piciorul sanatos.
Atunci cand doriti sa va asezati, dupa ce v-ati deplasat cu ajutorul carjelor, va apropiati cu spatele de spatarul scaunului. Apoi, duceti piciorul afectat (pe care nu aveti voie sa calcati) in fata si tineti cele doua carje intr-o mana. Utilizati cealalta mana pentru a simti scaunul, va lasati cu usurinta si va asezati.
Pentru mersul pe scari este valabila urmatoarea regula: se urca cu piciorul sanatos si se coboara cu cel bolnav.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune carje. Spor la cumparaturi!
Carje de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cel mai bun cadru de mers?
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!