Cum aleg cel mai bun navigator GPS?
Un navigator GPS (Global Positioning System) este un dispozitiv modern care va ajuta sa va orientati oriunde in lume, aratandu-va coordonatele geografice unde va aflati. Aparatul este conectat la sateliti si el va poate indruma pentru a descoperi traseul cel mai scurt pentru o deplasare in oras cu masina sau cu bicicleta, ori pentru o calatorie.
Practic navigatorul GPS dispune de harti performante incluse in memorie, care va pot fi extrem de utile pentru autoturism, putandu-va salva in orice situatie, indiferent daca va gasiti in orasul in care locuiti sau pe o autostrada din Europa.
Sistemul de pozitionara globala –GPS- contine harti rutiere care pot ajunge la zeci de mii de kilometri,iar pe ecranul acestui dispozitiv poti vedea toate strazile dintr-o localitate unde ajungi, impreuna cu alte obiective turistice sau de interes.
Unele masini mai noi dispun de un sistem GPS incorporat, insa un asemenea dispozitiv poate fi achizionat separat si montat pe automobilul propriu, pe camion, motocicleta sau bicicleta.
Dar, inainte de a merge in magazine, este necesar sa stii anumite lucruri pentru a gasi navigatorul GPS adecvat pentru nevoile tale.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun navigator GPS, potrivit pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la navigatoarele GPS: CLICK AICI.
Cum aleg cel mai bun navigator GPS in functie de dimensiunile ecranului?
Pe piata exista numeroase modele de navigatoare GPS cu diferite dimensiuni ale ecranului. Astfel, unele pot fi mai mici, cu diagonala de 3 inchi (7.62 cm), de 4.3 inchi (11 cm), de 5 inchi (12.7 cm) iar altele mai mari de 7 inchi (17.78 cm) sau chiar de 10 inchi (25,4 cm).
Un navigator GPS cu diagonala de 3 inchi este de regula folosit pentru bicicleta, el fiind dedicat pentru ciclistii pasionati. Modelul are Wi-Fi, harti incorporate, precum si alte functii pentru ritmul cardiac sau senzori pentru roti.
Un navigator GPS cu diagonala de 4.3 inchi sau 5 inchi este utlizat pentru masini, cele mai bune modele avand in memorie harta tuturor tarilor din Europa (inclusiv Romania). De asemenea, un alt mare avantaj este acela ca hartile se actualizeaza gratuit, pe viata.
Este recomandat ca pentru autoturisme sa se foloseasca un navigator GPS cu diagonala de 7 inchi, aceasta fiind marimea ideala. La acest model ecranul permite observarea cu claritate a traseului si a hartii alese.
Pentru camioane, autobuze, taxiuri, TIR-uri, camionete este indicat un navigator de minim 7 inchi. Aceste modele pot fi montate cu ajutorul unui suport pe parbriz. Ele pot contine harti din mai multe continente, avand un soft disponibil in mai multe limbi, precum romana, engleza, maghiara, germana etc.
Profită de Reducerile actuale eMAG la navigatoarele GPS: CLICK AICI.
Cum aleg cel mai bun navigator GPS in functie de caracteristicile tehnice?
Pentru a alege un navigator GPS de calitate este necesar sa optam pentru un model care sa dispuna de niste caracteristici tehnice performante.
Spre exemplu, trebuie ales un model cu un procesor care sa aiba o frecventa de minim 800 MHz, o memorie interna de cel putin 4 GB (unul de top are 32 GB), sistem de operare Android sau Windows, conectivitate 3G sau 4G, Bluetooth, wireless.
Vezi cele mai populare navigatoare GPS de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.
Cum aleg cel mai bun navigator GPS in functie de hartile incorporate?
Daca folosesti masina doar in tara, atunci nu este necesar sa cumperi un navigator GPS foarte sofisticat. Acesta poate avea doar harta Romaniei in memorie.
Daca insa te deplasezi in strainatate, atunci ai neaparat nevoie de un dispozitiv GPS mai performant, cu hartile tuturor tarilor din Europa, care sa fie actualizate.
De asemenea, hartile trebuie sa contina si puncte de interes pentru tine, in cazul unei calatorii, precum benzinarii, banci, restaurante, hoteluri, ATM-uri etc.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun navigator GPS. Spor la cumparaturi!
Navigatoare GPS de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!