Cum aleg cel mai bun filtru pentru acvariu?
Daca aveti pesti acasa intr-un bazin de sticla, atunci sigur va puneti problema cum puteti alege un filtru pentru acvariu silentios si performant. Un astfel de produs intretine la parametri optimi viata pestilor din recipientul tau.
Pentru a avea o apa curata in bazin este necesar sa dispui de un filtru pentru acvariu, care va oferi un mediu propice pestilor sau broscutelor testoase. In timp, din diverse cauze in vas pot aparea impuritati si mizerie, substante toxice pentru vietuitoarele marine.
De aceea, este indicat sa achizitionezi un filtru pentru acvariu corespunzator, care sa imbogateasca fluxul de oxigen din bazin. Acest dispozitiv este capabil sa colecteze produsele nocive, asigurand un ecosistem sanatos si plin de viata.
Inainte de a merge in magazine sau de a accesa site-urile de pe internet in cautarea unui filtru pentru acvariu, este bine sa cunosti anumite caracteristici ale acestuia.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun filtru pentru acvariu, potrivit pentru ecosistemul tau de acasa.
Vezi rapid o ofertă de preț la filtrele pentru acvariu: CLICK AICI.
Cum aleg cel mai bun filtru pentru acvariu in functie de tipul acestuia?
Filtrele pentru acvarii sunt de doua tipuri: interne si externe.
Filtrele interne pentru acvariu pot fi la randul lor de mai multe feluri: tip burete, de substrat si de colt.
Un filtru burete de acvariu este folosit pentru curatarea fizica si biologica a apei, fiind foarte ieftin.
Un filtru cu substrat asigura curatarea biolgica si mecanica, cu ajutorul unui gratar de plastic.
Un filtru de colt utilizeaza aerul comprimat, care curata murdaria din apa. Este usor de montat la baza recipientului.
Filtrele externe pentru acvariu sunt montate in afara acvariilor, fiind de dimensiuni mai mari. Ele pompeaza apa in interiorul vasului si o scot printr-un sistem de conducte.
Exista mai multe feluri de filtre externe: cu canistra, tip cascada si model umed.
Filtrul cu canistra dispune de tuburi de intrare si de iesire. Curatarea se efectueza cu ajutorul unei pompe.
Filtrul tip cascada se monteaza in spatele bazinului, fiind conectat prin tuburi. Are un sistem simplu si eficient.
Filtrul umed este format dintr-o camera de preaplin si un rezervor. Costul acestuia este unul mai ridicat, insa este foarte eficient.
Profită de Reducerile actuale eMAG la filtrele pentru acvariu: CLICK AICI.
Cum aleg cel mai bun filtru pentru acvariu in functie de metoda folosita?
Filtrele pentru acvarii pot utiliza trei metode: mecanica, chimica si biologica. Dispozitivele de pe piata pot folosi una sau chiar toate metodele, in acelasi timp. Cea mai recomandata si eficienta este ultima varianta, respectiv utilizarea filtrelor pentru acvariu cu filtrare biologica.
Filtrarea mecanica foloseste produse realizate din materiale sintetice, care strang particulele vizibile si resturile depuse. Vezi oferta filtre pentru acvariu cu filtrare mecanica: click aici.
Filtrarea chimica utilizeaza carbon activ si rasini pentru a curati elementele nocive din apa. Vezi oferta filtre pentru acvariu cu filtrare chimica: click aici.
Filtrarea biologica foloseste metoda cresterii concentratiei de oxigen din apa acvariului. Vezi oferta filtre pentru acvariu cu filtrare bilogica: click aici.
Vezi cele mai populare filtre pentru acvariu de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.
Cum aleg cel mai bun filtru pentru acvariu in functie de capacitate?
Este indicat sa alegi capacitatea filtrului corespunzator cu volumul acvariului tau. Spre exemplu, optati pentru un filtru de 30 – 60 de litri, pentru un bazin de 30 de litri.
Sau daca aveti un acvariu de 50 de litri, optati pentru un filtru de 60 – 100 de litri.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun filtru pentru acvariu. Spor la cumparaturi!
Filtre pentru acvariu de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cel mai bun acvariu pentru pesti?
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!