Cum aleg cel mai bun electropalan?

cel mai bun electropalanUn electropalan este un dispozitiv care ajuta la ridicarea a diverselor greutati, in mai multe domenii, precum industrie, constructii sau transporturi. Acest produs este doar pentru uz profesional, putand fi deservit numai de catre persoane specializate.

In general, un electropalan este alcatuit dintr-un motor, un troliu, un cuplaj si un suport. Dispozitivul se preteaza pentru lucrari de ridicare in garaje, depozite, santiere, puncte de lucru sau hale industriale.

Utilizarea electropalanului se face doar in scopurile prevazute de catre producator, deoarece folosirea in alte activitati poate duce la accidente de munca sau deteriorari ale echipamentului de ridicat.

Montajul unui electropalan se executa doar de firme specializate si autorizate pentru astfel de lucrari, iar intretinerea dispozitivului se face in baza unui plan de revizii.

Pot exista modele de electropalane concepute special pentru ridicarea materialelor si folosire pe santierele de constructii. Si aici, manevrarea lui se face numai de catre personal calificat si instruit pentru astfel de lucrari.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun electropalan, potrivit pentru activitatea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la electroplane: CLICK AICI.

Cum aleg cel mai bun electropalan in functie de tipul acestuia?

In functie de tip, electropalanele pot fi: cu cablu sau cu lant.

Un electropalan cu cablu face parte din grupa de functionare FEM, avand o viteza mare de ridicare. Aceste dispozitive sunt de mai multe feluri, in functie de inaltimea de ridicare si de sarcina utila, putand fi folosite in lucrari diverse.

Un electropalan cu lant este un dispozitiv cu carucior electric, compact si de calitate. Acesta are o fiabilitate ridicata, fiind dotat cu frana electromagnetica, ambreiaj de alunecare pentru suprasarcina si un reductor eliocoidal in trei trepte.

Profită de Reducerile actuale eMAG la electroplane: CLICK AICI.

Cum aleg cel mai bun electropalan in functie de sarcina ridicata?

Pentru lucrari mai simple se pot folosi electropalanele care pot ridica sarcini reduse, intre 100 si 1.000 de kilograme. Sunt destinate incarcarii marfurilor si pieselor in camioane sau masini de transport, in ferme, ateliere, depozite sau hale.

In cazul unor santiere de constructii sau puncte de lucru din industrie, transporturi, fabrici, se utilizeaza electropalane care pot ridica greutati mari. Spre exemplu, exista modele cu cablu DR, care pot ridica sarcini de 2-10 tone, cu cablu DR 20 ce permit ridicarea de sarcini intre 12 si 50 de tone si cu cablu FDR care pot ridica sarcini intre 3 si 50 de tone.

De asemenea, sunt tipuri de electropalane cu cablu de otel CXT care pot ridica sarcini de pana la 80 de tone.

In functie de specificul activitatii, se poate alege tipul de electropalan adecvat, potrivit cu sarcina ridicata.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun electroplan. Spor la cumparaturi!

Electroplane de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *