Construieste-ti o casuta de gradina, pas cu pas

cele mai bune casute de gradinaDaca locuiesti la curte si ai cativa metri patrati de spatiu in jurul casei, o casuta de gradina s-ar putea sa fie unul dintre cele mai importante elemente ale locuintei tale. Aceasta poate fi folosit pe post de magazine pentru uneltele de grainarit, este un spatiu excelent pentru epozitarea obiectelor pe care nu le poti tine in casa si se poate trasforma cu usurinta intr-un atelier, daca iubesti sa creezi lucruri cu mana ta.

Din fericire, constructia unei astfel de casute este relativ simpla si nu costa foarte mult.

Vezi rapid o ofertă de preț la căsuțele de gradină: CLICK AICI.

De ce ai nevoie pentru o casuta de gradina?

  • Beton pentru o mica placa turnata sub casuta;
  • Pietris;
  • Plasa de Buzau;
  • O surubelnita electrica;
  • Fierastrau electric;
  • Cuie, ciocan, suruburi;
  • Elemente pentru izolatie;
  • Sticla pentru geam;
  • Lemn pentru constructie ( este bine sa se aleaga scanduri cat mai groase. De asemenea, pentru elementele de rezistenta se poate opta pentru grinzi de 8×8 cm)
  • Tratament pentru lemn.

Profită de Oferta actuală eMAG la căsuțele de gradină: CLICK AICI.

Cum se construieste casuta?

Pasul 1

Un prim pas este turnarea placii de beton. Pentru asta este nevoie de decopertarea unei suprafete cu 50 de centimetri mai mare decat casuta ( daca urmeaza sa construiesti o casuta de 2/2 metri, placa este bine sa aiba minim 2.5/2.5 metri ), amplasarea unui strat de pietris in zona sapata si amplasarea unei plase de buzau deasupra pietrisului. Ulterior, trebuie sa se realizeze un cofraj de lemn si sa se se toarne betonul.

In mod normal, betonul trebuie sa fie lasat sa se intareasca aproximativ 2 saptamani. La turnare este bine sa se foloseasca o betoniera, deoarece varianta clasica cu amestecul de beton in galeata poate sa genereze imperfectiuni.

Pasul 2

Varianta cea mai simpla este achizitia unei casute gata construite. Mai toate magazinele au astfel de casute, cu costuri incepand de la 2000 de lei, pentru cele din lemn sau chiar mai ieftine pentru cele din plastic si metal. Atentie insa! Casutele din magazin nu vin la pachet cu montajul si nici cu anumite accesorii, cum ar fi sticla pentru geamuri sau izolatia de sub podea. Costul ar putea sa creasca considerabil cu toate aceste mici detalii.

O varianta ce poate fi mai ieftina este constructia de la zero a casutei. Pentru asta este nevoie de :

  • Un plan. Este bine sa fie cat mai detaliat, cu toate dimensiunile scandurilor folosite si modul de compartimentare al casutei;
  • Cel putin doua zile de munca. Gandeste-te la casuta ca la un puzzle. Iti creezi initial piesele cu ajutorul unui fierastrau si apoi le pui cap la cap folosindu-te de cuie si ciocan sau de surubelnita electrica. In aceste doua zile de munca trebuie sa asiguri o baza struturala a cladirii, formata de regula din mai multi stalpi destul de grosi, dupa care sa prinzi de ei scandurile.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la căsuțele de gradină: CLICK AICI.

Daca esti o persoana care iubeste sa faca lucru manual, poti incerca totul de unul singur. Daca nu, incearca sa gasesti un mester care sa te ajute.

Nu neglija cateva elemente:

  • Locul de amplasare a casutei. Ar fi ideal sa fie la umbra. Daca ai copaci in curte, pune-o langa ei. Nu vei umbri locurile cu soare unde poti planta diverse lucruri si vei aveea o zona de confort pe timp de vara.
  • Izolatia. Este bine sa te orientezi spre o izolatie cat mai buna, mai ales daca vrei sa folosesti casuta pe post de atelier. Daca nu alegi o izolatie, s-ar putea ca temperatura de afara sa fie identica cu temperatura din interior. Izolatia trebuie sa fie prezenta peste tot : podea, pereti, acoperis. Se poate folosi polistiren expandat, spre exemplu, pentru pardoseala si pereti si sindrila bituminoasa pentru acoperis.
  • Calitatea sculelor. Surubelnita, fierastraul si sculele cu care se lucreaza trebuie sa fie de o calitate cat mai buna. In caz contrar, exista riscul sa se strice in mijlocul procesului de constructie.
  • Tratameutl lemnului. Exista mai multe variante de tratament in comert, pe baza de lac. Un lemn bine tratat poate sa reziste fara probleme cativa ani.

Căsuțe de gradină de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *