Boli venerice
Bolile venerice (de la Venera, zeița dragostei), pentru care Organizația Mondială a Sănătății a stabilit încă din anul 1975, ca denumire oficială internațională, termenul de „boli transmisibile pe cale sexuală”, sunt boli transmisibile, transmiterea lor de la o persoană bolnavă la una sănătoasă facându-se obișnuit prin contact sexual.
In societatea secularizată a zilelor noastre, în care omul se consideră ființă autonomă față de Dumnezeu, pe care l-a eliminat din creația Sa, adică din lume, în care iubirea de sine a luat locul iubirii de aproapele, în care păcatele împotriva legilor firii (homosexualitatea) sunt prezentate ca normalitate, în care nu se mai face deosebirea clară între virtute și păcat, între bine și rău, nu este de mirare că se înmulțesc bolile venerice, pe care înaintașii noștri, oameni cu frică de Dumnezeu, le numeau „boli rușinoase”, pentru că ele apar din cauza libertinajului sexual (contacte sexuale multiple, cu persoane necunoscute), a prostituției și a înmulțirii raporturilor sexuale extraconjugale.
Astăzi se vorbește numai despre dreptul persoanei de a dispune de corpul său, dar se ignoră învățătura Bisericii strămoșești care ne îndeamnă să fugim de desfrânare, deoarece acela care se dedă desfrânării. păcătuiește în însuși trupul său, care este templu al Duhului Slant (I Cor. 6, 18-20).
Se aprecia în anul 1982, că morbiditatea pe plan mondial prin principalele boli transmisibile pe cale sexuală, era de aproximativ 25 milioane de cazuri noi de sifilis și de 250 milioane de cazuri noi de infecție gonococică pe an.
Cifrele reale sunt probabil mult mai mari, cel puțin în ceea ce privește gonoreea (blenoragia). In unele țări de exemplu, se estimează că 5% din populație este atinsă de o boală venerică.
Bolile venerice sunt: sifilisul, blenoragia, șancrul moale și limfogranulomatoza inghinală benignă.
Dintre acestea, cele mai răspândite sunt blenoragia și sifilisul.
Surse inspiratie:
– ,,Teologie si medicina pentru familie”, Dr. George Stan (o lucrare de mare valoare, pe care o recomand).
Învață să te menții sănătos: CLICK AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!