Asigura-ti odihna perfectă. Iată cum alegi cea mai buna saltea!
O treime din viata ne-o petrecem dormind, iar somnul are un impact incredibil de mare asupra celorlalte doua treimi din viata. Este motivul pentru care trebuie sa ne asiguram ca in cele 8 ore dedicate odihnei intregul nostru corp isi ia doza de energie de care are nevoie.
Unul dintre elementele responsabile pentru acest lucru este salteaua. Aceasta reprezinta suportul corpului pe intreaga perioada de somn si in functie de calitatea ei este decisa calitatea intregii vieti. Tocmai de aceea, alegerea saltelei trebuie sa se faca cu foarte mare atentie.
De regula, o saltea are durata de viata de 7-10 ani sau chiar mai mult, in functie de calitatea materialelor folosite pentru constructia ei, asadar, de alegerea ei depinde confortul din urmatorii ani.
Vezi rapid o ofertă de preț la saltele: CLICK AICI.
Care sunt criteriile de care trebuie sa se tina cont la alegerea saltelei?
- Cu arcuri sau fara arcuri? Exista saltele realizate din arcuri, care fie sunt impachetate, fie sunt unite intre ele. Acestea asigura o sustinere foarte buna si confort. De asemenea, exista saltele fara arcuri, realizate din materiale suficient de ferme pentru a putea sustine intregul corp sau chiar corpurile care dorm in pat. Tehnologiile folosite sunt extrem de variate si materialele sunt si ele foarte multe. Spre exemplu, doar in cazul saltelelor cu arcuri exista mai multe tehnologii de legare a arcurilor si de introducere a lor in saltea. Cea mai buna recomandare pe care o poti primi atunci cand cumperi o saltea este sa o testezi. Poti sa o comanzi, sa dormi o noapte sau doua pe ea si sa descoperi daca este ceea ce iti doresti. Ulterior, o poti returna, atata vreme cat nu s-a intamplat nimic cu structura ei intre timp.
- Materialul folosit. Exista zeci de variante de materiale care pot fi folosite pentru constructia saltelelor. Cel mai popular material din ultima vreme este spuma poliuretanica, in conditiile in care ofera un grad mare de confort, este densa, elastica si nu genereaza alergii. De asemenea, se poate opta pentru saltele din latex sau chiar pentru solutii de lux, cum ar fi saltelele din fibra de cocos.
- Care este fermitatea saltelei? Fiecare om are o anumita obisnuinta atunci cand vine vorba despre somn. Unii apreciaza saltelele foarte ferme, in timp ce altii prefera sa se cufunde in saltele moi. Pe piata exista variante cu fermitate mare, medie sau mica. Daca ai probleme cu spatele este bine sa te orientezi spre variantele cu fermitate mare, insa daca iti doresti un somn confortabil, fermitatea medie sau chiar mica este cea mai potrivita.
- Grosimea saltelei. Evident, grosimea conteaza si ea foarte mult. Specialistii recomanda grosimi de minim 18 centimetri pentru un confort sporit si o buna sustinere. De regula insa, cele mai confortabile saltele au cel putin 30 de centimetri grosime, insa sunt si ceva mai costisitoare.
- Modul in care este tratata salteaua. Pentru a iesi in evidenta si pentu a oferi un confort cat mai mare, producatorii incearca sa ofere tot felul de tratamente pentru a ii feri pe utilizatori de probleme. Astfel, exista saltele anti mucegai si anti acarieni, precum si saltele cu rezistenta la foc sau cu o aerisire foarte buna.
Profită de Oferta actuală eMAG la saltele: CLICK AICI.
Este bine sa te orientezi spre o saltea cat mai performanta, care sa poate sa ofere confort maxim pentru cel putin 7 ani si sa te asiguri ca stii cu exactitate regulile de ingrijire.
Spre exemplu, o data la cateva luni salteaua trebuie sa fie intoarsa de pe o parte pe alta si rotita, pentru a putea rezista cat mai mult.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna saltea. Spor la cumparaturi!
Saltele de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!