Adipoză dureroasă – definiție

Adipoză dureroasă – Boală a țesutului adipos care constă în apariția subcutanată a unei formațiuni de tip nodul. Masele adipoase se găsesc cu precădere în partea superioară a trunchiului (umeri) și la baza coapselor; sunt dureroase spontan sau la palpare. 

Cauzele apariției lor sunt necunoscute. Apar frecvent la femeile la menopauză și deseori sunt însoțite de tulburări psihice. 

Singurul tratament este îndepărtarea pe cale chirurgicală a aglomerărilor de celule adipoase atunci când sunt tolerate greu de organism din pricina poziției lor sau a durerii pe care o provoacă. 

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5 .

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *