Cat de eficiente sunt panourile radiante cu infrarosu?

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu – informatii generale

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosuCum in ultima vreme incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu este tot mai mediatizata, tot mai multi oameni optand pentru aceasta metoda de incalzire, haideti sa vedem ce presupune in concret si daca este bine sau nu sa optam si noi pentru aceasta varianta. Iti vorbesc in calitate de persoana care a experimentat acest sistem de incalzire si a inteles perfect si in profunzime principiul de functionare.

In primul rand, pentru cei care sunt pe langa subiect, pentru a-i face sa inteleaga usor principiul de functionare al panourilor radiante cu infrarosu, le aduc la cunostinta ca metoda incalzirii cu panouri radiante functioneaza pe acelasi principiu prin care soarele incalzeste pamantul. Cand stai afara in bataia soarelui, intr-o zi friguroasa, experimentezi incalzirea prin radiatie infrarosie. Desi afara este frig, stand in lumina soarelui simti caldura.

Asta deoarece incalzirea prin radiatie infrarosie presupune incalzirea obiectelor inaintea aerului, aerul fiind incalzit indirect de obiectele incalzite. Acest principiu face ca incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu sa fie total diferita de alte metode de incalzire.

Prin incalzirea obiectelor inaintea aerului pierderile de caldura se reduc la minim, asigurandu-se incalzirea uniforma a incaperii.

Pentru a intelege mai bine principiul de functionare al panourilor radiante cu infrarosu urmareste acest filmulet:

Ai urmarit filmuletul? OK. Citeste articolul in continuare, pentru ca vei afla foarte multe informatii folositoare despre metoda incalzirii cu panouri radiante………….

Trebuie sa stii ca pe internet, daca iti arunci privirea prin cateva pagini web, vei intalni diverse opinii, atat pozitive cat si negative despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu. Ca o parere personala, consider ca nu trebuie sa-i credem pe cuvant nici pe unii, nici pe altii, deoarece pe internet circula multe, spuse de multi, unii in tema altii pe langa, unii priceputi, altii mai putin priceputi, unii bine intentionati, altii mai putin.

De obiecei pe internet se aud strigatele nemultumitilor care au fost inselati de unii comercianti care, din dorinta de a vinde tot mai mult, au recomandat clientilor panouri radiante de puteri inferioare, trecand cu vedera faptul ca dimensionarea reprezinta cel mai important lucru pentru ca metoda incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu sa fie eficienta.

Daca vrei o recomandare de calitate, daca esti in cautarea unui comerciant de panouri radiante cu infrarosu experimentat, ia legatura cu cei de la: www.panouri-radiante-infrarosii.roChiar sunt buni!

Intorcandu-ma la descrierea incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu, eu ma numar printre cei care sunt pro acestui sistem de incalzire.

Astfel, in continuare iti voi prezenta principalele avantaje ale incalzirii prin panouri radiante cu infrarosu. In ceea ce priveste dezavantajele, facand o compartie cu o centrala pe gaz, eu vad doar un singur dezavantaj: panourile radiante cu infrarosu nu incalzesc apa, asa ca, pentru incalzirea apei, trebuie sa te gandesti la o varianta separata.

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu – consum

Permite-mi sa incep cu prezentarea consumului, deoarece consumul ne intereseaza pe majoritatea dintre noi. In ceea ce priveste consumul, dupa cum am vorbit si la inceputul articolului, incalzirea obiectelor inaintea aerului reprezinta un foarte mare avantaj. Prin incalzirea obiectelor inaintea aerului pierderile de caldura se reduc la minim.

Pentru exemplificarea consumului, am decis sa iti prezint rezultatele unui studiu comparativ intre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu si incalzirea cu centrala pe gaz, realizat in Germania de Technische Universität Kaiserslautenin, in perioada de incalzire 2008/2009. In urma studiului s-a ajuns la concluzia ca la o suprafata de 100 m2 prin incalzirea pe gaz se economiseste 50 lei lunar. Dar, avand in vedere scumpirile masive ale gazelor din ultima vreme, incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu a ajuns cel putin la egalitate cu incalzirea prin centrala cu gaz.

Privind costurile in ansamblu, trebuie sa avem in vedere si costurile aferente reviziilor, ce caracterizeaza centrala pe gaz, precum si durata de viata a aparatului, in cazul centralei fiind de aproximativ 8 ani, pe cand la panourile radiante cu infrarosu de 20-25 ani (numai garantia este de 5-10 ani), defectarea presupunand noi costuri.

Tragand linie, din punct de vedere al costurilor, incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu presupune costuri mult mai mici.

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu – efecte asupra sanatatii

Raportandu-ne la efectele pe care incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu le are asupra sanatatii, iti aduc la cunostinta ca aceasta metoda de incalzire produce o multime de efecte benefice organismului. Efectele benefice se datoreaza radiatiilor infrarosii emise.

Nu ma lungesc prea mult in aceasta directie si iti recomand un link, de unde poti culege informatiile necesare. Astfel, detalii despre efectele radiatiilor infrarosii asupra organismului uman gasesti aici: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/radiatii-infrarosii-de-unda-lunga/

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu – despre montaj

Un alt avantaj al incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu il reprezinta simplitatea montajul. Acesta se realizeaza foarte rapid, fara cosuri mari, fara prea multa mizerie, cu o bormasina si cateva suruburi de prindere, nefiind nevoie de avize prealabile.

Grosimea redusa a panoului da camerei un aspect placut si ajuta la economisirea de spatiu important.

As putea merge mai departe cu prezentarea, deoarece mai sunt multe de spus, dar avand in vedere ca am atins principalele puncte pe aceasta tema, consider ca este suficient.

Daca doresti documentare suplimentara despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu citeste si acest articol: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/incalzirea-cu-panouri-radiante-infrarosu.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te și la următoarele gratuit:
Adresa ta de email:

Ion Bogdan Popa

Român creștin ortodox, blogger la Chibzuintza.ro, tata a trei copii, pasionat de internet, optimist, .....

3 răspunsuri

  1. 12/01/2017

    […] In acelasi timp, daca va doriti sa cititi si alte pareri despre incalzirea cu panouri radiante va invit sa accesati site-ul chibzuintza.ro […]

  2. 12/01/2017

    […] De fapt, această încălzire prin infraroșu nu face altceva decât să încălzească obiectele, iar aerul este încălzit de aceste obiecte, […]

  3. 20/02/2017

    […] placut foarte mult explicatia pe care am gasit-o pe site-ul chibzuinta.ro, aceea ca metoda incalzirii cu panouri radiante functioneaza pe acelasi principiu prin care soarele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *