orhiepididimită – definiție

ORHIEPIDIDIMITĂ – Proces inflamator acut sau cronic care cu­prinde testiculul și epididimul, prezentând deci simptomele unei orhite și ale unei epididimite. Formele acute se datorează gonococilor sau altor bacterii (stafilococi, enterococi, Bacterium coli etc.) și reprezin­tă mai curând complicația unor infecții ale uretrei posterioare, prezentând multe ana­logii cu orhitele.

O importanță deosebită se acordă formelor cronice cauzate de infecția tuberculoasă, mai puțin frecventă astăzi; adesea începe ca epididimită izola­tă, apoi se extinde la testicul și este perma­nent asociată afectării căilor urinare.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *