nafazolină – definiție

NAFAZOLINĂ – Medicament simpaticomimetic (adică se bazează pe acțiunea sinergică a principi­ilor active, stimulând sistemul simpatic) cu intensă acțiune vasoconstrictoare și presoare.

Nafazolina este folosită îndeosebi ca descongestionant nazal în tratamentul simp­tomatic al inflamațiilor acute ale primelor căi respiratorii (rinite, rinofaringite). Este folositoare și în cazul hiperemiilor conjunctivale de origine diferită (infecțioasă, alergică).

Nafazolina se folosește în soluții de 0,05-0,1%, cu 3-4 doze zilnice.

Ca în ca­zul tuturor medicamentelor cu acțiune vasoconstrictoare topică, trebuie evitat abuzul, atât ca dozaj (număr de doze zil­nice), cât și ca durată a tratamentului.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *