Mierea. Remedii pentru părul uscat

Mierea. Remedii pentru părul uscat– Peste 20 gr. de flori de mușețel se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se fierbe 15 minute într-o baie de apă. Se răcește timp de 40 minute, se strecoară, se adaugă 3 lingurițe de miere. Se lasă o oră pe părul spălat și zvântat. Apoi vă spălați pe cap ca de obicei.

– Peste o lingură de amestec mărunțit de pătlagină, urzică, salvie și mușețel se toarnă un pahar de apă clocotită, se lasă să se infuzeze 2 ore și se strecoară. În infuzia obținută se adaugă 2 lingurițe de miere și miezul unei pâini negre, pentru a se obține o pastă. Cu amestecul cald se masează pielea capului, apoi se îmbracă o bonețică, se lasă masca timp de 40 de minute.

– Se ia o lingură de ulei de ricin, 1 gălbenuș și zeama unei lămâii. Toate se amestecă bine și se masează pielea capului. Se lasă sub bonețică jumătate de oră.

– Se amestecă în cantități egale flori de mușețel, floarea soarelui și dracilă. 4-5 linguri de amestec uscat și mărunțit se toarnă într-un termos împreună cu 1 litru de apă clocotită, se lasă să se infuzeze jumătate de oră – o oră, se strecoară, se dizolvă înăuntru 2 linguri de miere și 1/2 linguriță de ceară de albine. Se masează părul și se lasă sub bonețică timp de 30-40 de minute.

– Într-o ceașcă se toarnă 3 linguri de ulei de măsline, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie și 2 linguri de miere, se amestecă, se pun într-un castron cu apă fierbinte și se încălzește până la temperatura de 40-45°C, apoi se masează pielea capului. Masca se lasă să acționeze o oră, părul se spală apoi cu un șampon pentru păr uscat. Masca se poate aplica de 2 ori pe lună.

– A se amesteca câte o lingură de napi roșii, ulei de ricin, miere, un gălbenuș și se freacă bine. Cu alifia rezultată se masează pielea capului, se îmbracă bonețică și se lasă să acționeze o oră.

– Peste o lingură de rădăcină de brusture mărunțită se toarnă un pahar de ulei de măsline, se încălzește într-o baie de apă clocotită 2-3 ore, se lasă să se infuzeze într-un loc întunecat timp de 10-12 zile, agitându-se din când în când, după care se strecoară și se adaugă o lingură de miere. Cu uleiul cald se masează rădăcinile firelor de păr, se acoperă cu bonețică, masca se lasă să acționeze 2 ore.

– 2 gălbenușuri de ou se amestecă cu 50 ml de apă, se adaugă 100 ml vodkă, o linguriță de ceară de albine topită și 2 lingurițe de miere. Se masează rădăcinile firelor de păr, se acoperă cu bonețică și se lasă să acționeze o oră.

Sursa: ,,Mierea, dicționar de frumusețe și sănătate„, de Maria Kedrova, o lucrare de mare valoare pe care o recomand.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *