De ce este important sa folosesti becuri economice?

cele-mai-bune-becuri-economiceBecurile economice au castigat foarte mult teren, in ultimii ani, in fata celor clasice, de tip incandescent. Aceste modele sunt din ce in ce mai populare in randul utilizatorilor, putand fi intalnite aproape in orice locuinta.

Insa, toata lumea isi pune intrebarea cheie: De ce este important sa folosesti becuri economice? Fara indoiala, raspunsul este foarte simplu: cea mai importanta caracteristica a acestora este ca au un consum scazut de energie electrica, ducand la reducerea drastica a facturii la curent.

Chiar daca in prezent costul unui bec economic este mai ridicat fata de unul clasic, tip incandescent, amortizarea cheltuielii se face destul de repede.

Pentru a afla de ce este recomandat sa utilizezi becuri economice, este bine sa stii anumite avantaje ale acestora.

Iti prezentam mai jos principalele avantaje ale folosirii becurilor economice, pentru a putea face o alegere in cunostinta de cauza.

Vezi rapid o ofertă de preț la becurile economice: CLICK AICI.

Consum scazut de energie electrica

Cel mai important avantaj al becurilor economice il reprezinta consumul scazut de energie electrica. Spre exemplu, un bec economic de 11 W consuma intr-o ora 0,011 KWh, iar unul incandescent echivalent, de 75 W, 0,075 KWh.

Asadar, consumul unui bec economic este cu 85% mai scazut decat in cazul unuia clasic.

Durata de viata foarte mare

Daca un bec incandescent are o durata de viata de 1.000-2.000 de ore de functionare, un bec economic poate avea 5.000 de ore cel halogen, 20.000-30.000 de ore cel tip LED.

Profită de Reducerile actuale eMAG la becurile economice: CLICK AICI.

Numar de cicluri pornit/oprit foarte mare

Pentru un bec incandescent numarul ciclurilor pornit/oprit este de aproximativ 1.000-2.000, pe cand la un bec economic acesta este de peste 15.000!

Eficienta sporita

Becurile economice au o eficenta superioara fata de cele incandescente clasice, deoarece produc o lumina mult mai puternica.

Alegerea tipului de lumina

Becurile economice sunt de mai multe tipuri, oferind posibilitatea utilizatorilor sa aleaga intre mai multe feluri de lumina, cum ar fi: alb natural, alb cald si alb rece.

Vezi toate becurile economice de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Amortizarea costului becurilor economice

Spre exemplu, un bec LED de 11 W (echivalent cu 75W la un bec conventional) costa 12 lei, in timp ce unul obisnuit 3 lei.

Becul LED are 30.000 de ore de functionare durata de viata, pe cand cel clasic doar 1.000 de ore.

Daca folosim becul timp de 6 ore pe zi, in medie, cel incandescent va dura in jur de 166 de zile, adica aproximativ 5 luni si ceva. Practic, in aproximativ 1 an si jumatate, vom folosi 3 becuri incandescente, platind 12 lei, exact cat un bec economic.

In afara de asta, consumul de energie electrica se va reduce, ceea ce va duce la o amortizare rapida.

Cum becul LED economic este garantat pentru 30.000 de ore de functionare, adica poate dura 5.000 de zile, pentru acelasi consum de 6 ore pe zi. Adica, peste 13 ani!

Garantie de lunga durata pentru becurile economice

Daca un bec incandescent poate avea o garantie de 3,6,12 luni (in functie de magazin), cel economic poate avea 24,36 si chiar 60 de luni.

Acum putem spune ca esti informat cu privire la importanta utilizarii becurilor economice.

Becuri economice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *