Cum preiau pe Asociatie de Proprietari contractul cu Apa Nova?

preluare-contract-apa-nova-asociatie-proprietariDaca te-ai constituit Asociatie de Proprietari, locuintele fiind achizitionate de la un dezvoltator, procedura de preluare a contractului cu Apa Nova este una destul de simpla, cu conditia ca facturile sa fie achitate la zi si dezvoltatorul sa fie de acord cu preluarea.

Tot ceea ce iti spun in acest articol se bazeaza pe experianta personala.

Eu mi-am cumparat recent o garsoniera in Sectorul 5 de la dezvoltator, dupa care, impreuna cu ceilalti proprietari, am infiintat o Asociatie de Proprietari si, in calitate de Presedinte, am luat masurile necesare pentru preluarea de la dezvoltator a contractului cu Apa Nova.

Actele necesare pentru preluarea contractului cu Apa Nova pe Asociatie de Proprietari

  1. copie hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, prin care s-a acordat personalitate juridica Asociatiei de Proprietari;
  2. Copie Certificat de Inregistrare Fiscala (CIF) Asociatie de Proprietari;
  3. Copie proces-verbal incheiat in urma Adunarii Generale de constituire a Asociatiei de Proprietari, prin care a fost desemnat presedintele Asociatiei.  Ai aici model, ca sa il identifici mai usor.
  4. O declaratie a Asociatiei de Proprietari, conform modelului de AICI.
  5. Copie CI presedinte;
  6. Daca preluarea contractului cu Apa Nova se face prin mandatar, este nevoie de imputernicire semnata de Presedinte. Imputernicirea poate fi semnata si de un alt membru al Comitetului Executiv, cu conditia atasarii unei copii CI a semnatarului si specificarea CNP-ului in imputernicire;
  7. Cererea de reziliere a contractului cu Apa Nova, intocmita de dezvoltator;
  8. Copie CI dezvoltator.

Atentie! Nu uita ca toate facturile Apa Nova sa fie achitate la zi. Altfel nu poti prelua.

Daca a trecut mai mult timp de la ultima citire a contorului, este nevoie ca, inainte de preluare, cei de la Apa Nova sa mai faca o citire. Astfel, pentru a nu face un drum degeaba, da un telefon inainte la Apa Nova si verifica daca se impune o noua citire a contorului inainte de preluare.

In cazul in care este nevoie de o noua citire, solicita acest lucru si mergi la sediul Apa Nova, cu documentele sus mentionate, doar dupa efectuarea citirii.

Daca te prezinti la Apa Nova cu documentele enumerate de mine mai sus, respectiv daca toate facturile sunt achitate la zi si daca s-a facut recent o citire a contorului, in aceeasi zi vei pleca cu contractul semnat.

Eu am fost la sediul Apa Nova din Strada Aristide Demetriade 2.

Intrarea s-a facut pe baza de bon de ordine.

Am fost initial intr-o zi de Luni, cand am stat la coada aproximativ o ora si m-am lasat pagubas, deoarece aveam o alta treaba mai urgenta de facut.

Am revenit a doua zi (Marti), cand a fost destul de liber, astfel incat in 15 minute am intrat la un consultant. M-am ales doar cu o verificare a documentelor, deoarece apareau facturi neachitate in contul dezvoltatorului.

Am reveit Joi, cand holul din Demetriade  era la fel de liber ca Marti, zi in care am plecat cu contractul semnat (in aproximativ 30 minute).

Concluzia este ca Luni este mai aglomerat decat in celelalte zile. Insa nu stiu cum e Vineri.

Multa bafta!

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *