Cum legalizez o hotarare judecatoreasca?

legalizare-hotarare-judecatoreascaPentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, in urma comunicarii hotararii, trebuie sa te prezinti la instanta care a pronuntat hotararea, cu o cerere de legalizare.

Impreuna cu cererea de legalizare, se depun copii de pe hotararea judecatoreasca (se depun atatea copii cate exemplare legalizate doresti).

Cererea trebuie sa fie insotita si de dovada platii taxei judiciare de timbru (in original), in cuantum de 5 lei/exemplar.

De asemenea, daca cererea se depune prin reprezentant, se ataseaza si imputernicirea, impreuna cu o copie  de pe actul de identitate al imputernicitului.

Cererea, impreuna cu celelalte documente, se depun la registratura instantei.

Model de cerere de legalizare gasesti AICI.

 

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *