Cum alegi cel mai bun UPS?

cel-mai-bun-upsEste indicat sa optati pentru cel mai bun UPS in cazul in care veti dori sa combateti fluctuatiile de tensiune ce isi pot face aparitia in cazul utilizarii retelei de distributie a energiei electrice. Prin utilizarea unui aparat de acest tip, aveti ocazia de a scapa de situatiile in care anumite electrocasnice nu mai functioneaza sau chiar se pot defecta ca urmare a fluctuatiilor de tensiune.

Prin achizitionarea celui mai bun UPS aveti ocazia de a elimina aceste neplaceri. Un UPS inseamna de fapt Uninterruptible Power Supply, ceea ce inseamna ca va constitui o sursa neintreruptibila de energie. La aceasta sursa se pot conecta dispozitivele electrice de care aveti nevoie, iar ele vor functiona chiar si in cazul fluctuatiilor de tensiune sau in caz de scurtcircuit, bineinteles pentru o anumita perioada de timp.

Utilizand un aparat de acest tip, aveti ocazia de a proteja aparatura electronica pe care o detineti impotriva caderilor de tensiune. Aceste echipamente pot oferi un suport foarte eficient si bine venit pentru sistemele desktop, pentru echipamentele electrocasnice de orice tip si chiar pentru centralele termice. In ceea ce priveste configuratia lor, putem spune ca aceste dispozitive sunt formate dintr-un element de protectie la supratensiune, acumulatori, prize de conexiune si fire de conectare.

Referitor la momentul achizitionarii, trebuie sa tineti cont de cativa parametri tehnici importanti, pentru a lua decizia optima. Tinand cont de urmatoarele informatii, veti gasi cu siguranta cel mai bun UPS.

Vezi rapid o ofertă de preț la UPS-uri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS in functie de tipul acestuia: cu management sau fara management?

In ceea ce priveste achizitionarea pentru cel mai bun UPS, este indicat sa optati si pentru functia de management. In cazul in care dispuneti de un buget mai generos pentru achizitiile de acest tip, sistemul de management va permite posibilitatea de conectivitate seriala, prin Ethernet sau USB.

Acestea se pot conecta la o unitate PC si va permite o verificare eficienta a starii de utilizare pentru UPS. Acest lucru se intampla printr-un software special, si veti avea ocazia de a controla in mod eficient functionarea UPS-ului. Asadar, putem aminti despre o oprire controlata prin comenzile WMI sau alte variante similare.

Cu siguranta, functia de management ofera modalitati optime de utilizare a unui aparat de acest tip, avand mereu la dispozitie informatii complete si concrete in acest sens. Insa, in cazul in care nu dispuneti de un buget foarte mare de achizitionare pentru aceste produse, atunci exista varianta achizitionarii unui UPS fara management.

Pentru a gasi cel mai bun UPS, cu siguranta va trebui sa optati pentru unul cu management.

Profită de Reducerile actuale eMAG la UPS-uri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS in functie de capacitatea acestuia (w)?

Este foarte important tineti cont si de capacitatea unui UPS in momentul achizitionarii acestuia. In aceste conditii, putem spune ca aceasta capacitate poate fi una scazuta, in jurul valorii de 500 W, una medie, in cadrul valorilor de 500 – 1000 W, sau una mare, intre 2000 – 3000 W. In functie de necesitatile pe care le aveti, urmeaza sa selectati o capacitate corecta a unui UPS.

Este recomandat ca pentru modelul ales, capacitatea sa fie cu minim 10% mai mare decat suma puterilor electrocasnicelor conectate la UPS. Tinand cont ce capacitatea unui UPS, aveti ocazia de a lua decizia optima in ceea ce priveste achizitionarea. In acest sens, putem spune ca veti gasi exact ceea ce va intereseaza, deoarece gama produselor de acest tip este una variata.

Insa, pentru a gasi o capacitate optima, avand in vedere si bugetul de care dispuneti, este indicat sa faceti un calcul al echipamentelor electrocasnice pe care veti dori sa le conectati. Astfel, veti afla detalii complete despre necesarul puterii si capacitatii unui UPS.

Daca in momentul achizitionarii veti tine cont si de capacitate, aveti ocazia de a gasi cel mai bun UPS.

Vezi cele mai populare UPS-uri de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS in functie de nivelul de zgomot al acestuia?

Referitor la nivelul de zgomot produs de un UPS, putem spune ca se situeaza, de cele mai multe ori, in jurul valorii de 40 dB. In cazul in care veti alege un produs cu o valoarea a intensitatii zgomotului de 40 dB, sau mai mica, veti avea ocazia de al utiliza in conditii optime, fara ca zgomotul sa va deranjeze.

Este foarte important sa tineti cont si de nivelul de zgomot, deoarece in cazul in care numarul de decibeli va fi unul mare, atunci exista posibilitatea de a va incomoda. Exista in descrierea produselor de acest tip specificatii in ceea ce priveste intensitatea zgomotului si va trebui sa le aveti in vedere pentru a lua decizia optima. Cu cat numarul de decibeli va fi unul mai mic, cu atat functionarea unui aparat de acest tip va fi una mai silentioasa.

Este indicat sa aveti in vedere si acest lucru pentru a lua decizia optima in ceea ce priveste selectia celui mai bun UPS.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun UPS: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS in functie de numarul de conectori output ai acestuia?

Acesti conectori vor beneficia de o protectie la suprasarcini, ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie de achizitionarea altui sistem de protectie in acest sens. Un UPS are, de cele mai multe ori, un numar de 2 conectori Rj, un conector USB si 4 conectori Schucko. Acest numar de conectori este intalnit in cazul majoritatii aparatelor de acest tip, insa exista si alte variante de conectori output.

Este indicat sa aveti in vedere specificatiile referitoare la numarul de conectori output in momentul in care urmeaza sa achizitionati aparate de acest tip.  Cu siguranta veti gasi cel mai bun UPS, in cazul in care va veti gandi in momentul achizitionarii si la numarul de conectori output.

Comandă-ți Acum online un UPS de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS in functie de dimensiunile acestuia?

Despre dimensiunea celui mai bun UPS putem spune ca este direct proportionala cu capacitatea acestuia in ceea ce priveste furnizarea de energie electrica.

In aceste conditii, o unitate UPS mica si portabila poate fi ideala in momentul in care veti avea nevoie de o rezerva de energie pentru un laptop, spre exemplu. Despre UPS-urile de dimensiuni mari, putem spune ca sunt ideale pentru birouri si pentru alimentarea unei retele de calculatoare si servere.

De asemenea, UPS-urile de dimensiuni mari sunt ideale si pentru locuinta personala, atunci cand veti dori sa beneficiati de o rezerva de energie pentru toate echipamentele electrocasnice.

Referitor la valoarea dimensiunii, putem spune ca veti gasi produse cu o valoare de 280 x 100 x 140 mm. Optand pentru un UPS cu dimensiuni in jurul acestor valori, veti avea ocazia de a lua decizia potrivita. Cu siguranta dimensiunea unui produs de acest tip este importanta pentru a gasi cel mai bun UPS.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun UPS: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS in functie de timpul de incarcare al bateriilor acestuia?

In momentul selectie celui mai bun UPS, este important sa tineti cont si de timpul de incarcare a bateriilor. Cu siguranta un UPS performant va avea nevoie de o perioada mai scurta de incarcare a bateriilor, insa si pretul pentru achizitionarea unui produs din aceasta categorie va fi unul mai mare.

Timpul de incarcare pentru un UPS performant va fi in jurul a 2 – 3 ore. Modelele mai ieftine au un timp de incarcare mai indelungat, ce poate ajunge pana la 8 ore. Este foarte important sa tineti cont de timpul de incarcare, deoarece numai in aceste conditii aveti posibilitatea de a utiliza aceste aparate in conditii optime.

Veti gasi in cartea tehnica a acestor produse informatii complete despre timpul de incarcare si va trebui sa tineti cont de ele. Asadar, avand in vedere timpul de incarcare, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun UPS.

Vezi Reducerile Actuale eMAG la UPS-uri: CLICK AICI.

Cumpara-ti un UPS cu protectie la supratensiune

Supratensiunea reprezinta o problema destul de periculoasa in cazul tuturor aparatelor electrocasnice. Despre supratensiune putem adauga ca joaca un rol important si in cazul unui UPS. In aceste conditii este important sa optati pentru un UPS cu protectie la supratensiune, deoarece veti avea ocazia de a elimina daunele produse de cresterile bruste si periculoase de tensiune si de intensitate.

Astfel, acestea nu vor afecta aparatul si nici celelalte echipamente electrocasnice din locuinta. Este necesar un nivel ridicat de protectie in acest sens, si va trebui sa va informati inainte de a lua decizia finala in ceea ce priveste achizitionarea. Protectia la supratensiune asigura o functionare indelungata in parametri optimi a UPS-ului si a celorlalte echipamentele electrocasnice.

Asadar, trebuie sa aveti in vedere aceasta caracteristica pentru a gasi cel mai bun UPS.

Vezi cele mai populare UPS-uri de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cumpara-ti un UPS cu alarma sonora?

Exista posibilitatea de a opta pentru un UPS cu alarma sonora, iar despre aceasta varianta putem spune ca ofera o utilizare optima in orice conditii.

Asadar, alarma sonora este cea care poate semnala in timp util diferite schimbari de stare. Printre aceste schimbari de stare putem aminti descarcarea bateriilor, trecerea de la modul de lucru pe baterii sau invers. De asemenea, prin alarma sonora veti afla detalii despre activare si protectie in cazul modelelor Line Intercativ.

Este foarte important sa optati pentru aceasta caracteristica speciala in cazul in care veti dori sa utilizati acest produs in conditii optime. In functie de preferintele pe care le aveti, veti gasi alarma sonora cu Led sau chiar ecrane LCD complete, ce includ aceasta caracteristica. Cu siguranta veti aprecia tot ceea ce ofera alarma sonora, deoarece veti sti la timp detalii despre functionarea unui UPS.

Asadar, trebuie sa aveti in vedere acest lucru pentru a gasi cel mai bun UPS.

Nu rata oferta actuală eMAG la UPS-uri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS in functie de brand?

Pentru a gasi cel mai bun UPS este important sa tineti cont si de brandul de la care urmeaza sa achizitionati echipamente de acest tip.

Daca veti dori sa achizitionati un produs de calitate la un pret avantajos, este indicat sa optati pentru produsele nJoy Aten. De asemenea, in acest domeniu sunt recunoscute pentru calitatea oferita si pentru pretul avantajos de achizitionare produsele APC. O alta modalitate avantajoasa de achizitionare pentru cel mai bun UPS este oferita de Legrand, produse despre care putem adauga ca ofera o fiabilitate maxima in utilizare. Puteti alege si produsele CyberPower, in momentul in care veti dori sa gasiti o modalitate eficienta si avantajoasa de achizitionare a UPS-urilor. In cazul in care veti alege produsele Socomec, veti gasi, de asemenea, o modalitate eficienta prin care sa treceti fara daune peste fluctuatiile de tensiune.

Cu siguranta veti gasi cel mai bun UPS in cazul in care veti avea in vedere toate informatiile importante expuse in randurile de mai sus. De asemenea, va trebui sa cautati un pret avantajos, dar sa aveti in vedere si calitatea oferita si veti gasi solutia optima de achizitie.

UPS-uri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *