Cum alegi cel mai bun umidificator de aer?
Pentru că sănătatea reprezintă cel mai importantă comoară pe care o deținem, ar trebui să facem tot posibilul pentru a o păstra nealterată pentru cât mai mult timp. Acest lucru se poate face prin gesturi simple și prin investiții mici, dar foarte importante.
Spre exemplu, achiziționarea celui mai bun umidificator de aer reprezintă un gest simplu, dar important, care influențează starea de sănătate și bine a întregii familii.
Dacă vrei să alegi și tu un model de calitate, potrivit necesităților tale, în rândurile ce urmează vei găsi informații folositoare, ce te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.
Cum alegi cel mai bun umidificator de aer?
Umiditatea dintr-o cameră în care petrecem ceva mai mult timp poate influența într-o manieră destul de importantă starea noastră de sănătate.
Atât umiditatea ridicată cât și cea prea scăzută prezintă efecte negative, pe care trebuie să le contracarăm prin niște măsuri simple, dar în același timp importante. Ținându-se cont de acest fapt real, persoanele responsabile aleg să-și doteze locuințele cu cel mai bun umidificator de aer. Efectele acestuia sunt cât se poate de importante, menținând un grad de umiditate admis, indiferent de tendința pe care ar impune-o anotimpul și starea meteorologică dintr-un anumit moment.
În momentul actual, pe piață există două tipuri de umidificatoare. Poți să optezi pentru un model tradițional sau pentru unul cu ultrasunete. De asemenea, trebuie menționat faptul că, în funcție de modul de funcționare, poți să alegi între umidificatoarele cu jet de aer rece și umidificatoarele cu jet de aer cald. Ambele tipuri sunt eficiente, prezentând în schimb unele caracteristici speciale, de care trebuie să ții cont.
Spre exemplu, umidificatoarele cu jet de aer cald, pe lângă efectul esențial pe care îl dețin, au rolul de a purifica aerul din interiorul locuinței, eliminând o parte din alergeni și din microorganismele patogene. Un astfel de apar este ideal pentru camerele în care se găsesc copii sau persoane cu alergii, sau cu probleme ale sistemului respirator.
Totuși, trebuie să se acorde mare atenția locului în care este amplasat acest umidificator, deoarece există riscul de arsură prin atingere.
De asemenea, dacă înclini spere un umidificator cu jet de aer cald, ai în vedere și faptul că aceste umidificatoare cresc temperatura ambientală cu 1-2 grade C, acest aspect prezentând un avantaj pentru perioada de iarna, respectiv un dezavantaj pentru perioada verii.
Umidificatoarele moderne folosesc tehnologia de evaporare la rece, evitându-se accidentele și depunerile de urme vizibile pe mobilă.
De asemenea, nu ignora nici nivelul de zgomot al umidificatorului de aer pe care urmează să ți-l achiziționezi. Un umificator de aer cu ultrasunete este mult mai silențios decât un umidificator de aer cu ventilator.
Capacitatea rezervorului este o altă caracteristică importantă. Un umidificator de aer cu un rezervor de capacitate mare te scutește de grija alimentarii dese cu apă. Ca să ai un punct de reper, un umidificator de aer cu un rezervor de 500 ml capacitate asigură funcționarea timp de 8-12 ore, în funcție de debitul vaporilor.
Nu săpa din vedere nici faptul că umiditatea prea mare nu este bună, nivelul optim de umiditate pentru o locuință fiind de 60%. Pentru menținerea umidității în parametrii normali te sfătuiesc, fie să-ți achiziționezi un hidrometru și să stabilești timpul de funcționare și debitul de aburi al umidificatorului în funcție de nivelul umidității, fie să-ți achiziționezi un umidificator cu hidrometru.
Deși este mai scump, este mult mai eficient un umidificator de aer cu hidrometru. Un umidificator de aer cu hidrometru prezintă și modul de funcționare automat, acționând fără intervenția ta atunci când umiditatea scade sub nivelul normal.
Dacă vrei mai mult decât menținerea umidității în parametrii normali, ai în vedere achiziționarea unui umidificator de aer cu funcția de ionizare. Această funcție va contribui la purificarea aerului, eliminând starea de oboseală, contribuind semnificativ la menținerea sănătății organismului.
Umidificatoarele performante cu hidrometru întrerup în mod automat procesul de umidificare a aerului atunci când umiditatea depășește limitele normale, fără a întrerupe funcția de ionizare.
Funcția de protecție la terminarea apei pune aparatul în “stand-by” sau îl oprește în momentul în care apa din rezervor se termină, evitându-se deteriorarea acestuia, astfel că nu ignora nici existența acestei funcții.
Pentru că sănătatea este neprețuită, alege să faci o investiție corectă, achiziționându-ți doar cel mai bun umidificator de aer.
Umidificatoare de aer de calitate la prețuri foarte bune găsești aici.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!