Cum alegi cel mai bun switch KVM?

cel mai bun switch kvmUn switch KVM este un dispozitiv care permite unui utilizator sa controleze mai multe calculatoare de la o singura tastatura, monitor si mouse. Practic denumirea KVM este prescurtarea din limba engleza a cuvintelor keyboard, video si mouse.

In general un switch KVM este utilizat in cladirile de birouri, insa el poate fi folosit si acasa. Este foarte important sa alegi distribuitorul in functie de porturile calculatoarelor si a altor echipamente pe care doresti sa le conectezi.

Este recomandat, de asemenea, sa verifici tipul cablurilor care se livreaza impreuna cu switch-ul, pentru o multitudine de intrebuintari.

Pe piata, vei intalni numeroase astfel de dispozitive, insa este destul de complicat sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei neinitiati.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cel mai bun switch KVM, potrivit pnetru tine.

Switch KVM la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun switch KVM in functie de numarul de porturi?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui switch il reprezinta numarul de porturi, care poate fi: 2, 4, 8, 16 etc.

Switch cu 2 porturi – acest model dispune de intrari si iesiri tip DVI sau VGA, precum si USB, pentru conectarea a 2 calculatoare in acelasi timp, putandu-se transfera fisiere si chiar partaja pe un dispozitiv extern, precum o imprimanta, HDD extern sau scaner.

Switch cu 4 porturi – este un distribuitor avansat cu performante remarcabile, care ofera spre exemplu o interfata tip HDMI pentru conectarea a 4 calculatoare, laptopuri, console de jocuri etc.

Switch KVM la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun switch KVM in functie de tipul conectorilor?

Este esential sa alegi un switch in functie de dispozitivele pe care doresti sa le conectezi. Acesta trebuie sa fie compatibil, prin tipul conectorilor, care pot fi: DVI, VGA, HDMI, USB, SPHD etc.

Switch KVM cu conectori tip DVI – acest dispozitiv dispune de 2 intrari DVI-D (digitale) si 2 USB tip A. Pentru iesire, conectorii sunt de tip DVI-I si 2 USB. Distribuitorul suporta rezolutii maxime de 1920 x 1200 pixeli. Se pot conecta doua PC-uri prin intermediul acestui tip de switch, insa monitoarele trebuie sa aiba iesire tip DVI.

Switch KVM cu conectori tip VGA – produsul are ca intrari 1 port VGA si 2 x USB tip A, iar ca iesiri conectori 2 x VGA si 2 x USB tip A. Prin urmare poti conecta doua calculatoare, precum si monitoare cu iesire tip VGA.

Switch KVM cu conectori HDMI – este un distribuitor inovator cu ajutorul caruia poti combina 4 calculatoare sau alte dispozitive cu porturi de tip HDMI, precum consolele de jocuri. Porturile switch-ului sunt multiple: 4 x USB tip B, 4 x HDMI, 4 x jack audio de 3,5 mm.

Switch KVM la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *