Cum alegi cel mai bun soundbar?

cel-mai-bun-soundbarUn soundbar reprezinta un sistem care poate fi integrat usor unui televizor si care ofera un sunet net superior difuzoarelor TV-ului. Cu ajutorul acestuia iti poti crea un adevarat cinematograf acasa.

Divertismentul poate fi dus la cote ridicate, daca vei folosi un soundbar, putand avea experiente de vis, atunci cand vizionezi un film sau videoclipuri muzicale. Este bine de stiut faptul ca sistemul audio va fi mult imbunatatit, daca iti vei achzitiona un asemenea sistem.

In magazine, vei intalni diverse modele, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, mai jos am realizat un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun soundbar, potrivit pentru tine.

Soundbar la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun soundbar in functie de numarul de canale?

Un soundbar este de mai multe feluri in functie de numarul de canale, astfel: 2.1, 3.1, 5.1, 7.1.

Soundbar cu 2.1 canale – este un sistem care contine doua boxe orientate spre fata si un subwoofer integrat, care iti reda un bas de calitate. Este ideal pentru un televizor, putandu-se conecta la acesta printr-un cablu HDMI. Se poate transmite sunetul si prin tehnologia Bluetooth. Poate avea o putere totala de 60 – 100 W, putand reda sunetul in format Dolby Digital. Ocupa putin spatiu si are un pret accesibil.

Soundbar cu 5.1 canale – este un sistem 5.1 Home Theater ce iti poate transforma casa intr-un cinematograf, asigurand un sunet de calitate superiora. Boxele pot reda muzica si filme in formatele audio Dolby Digital, Dolby Pro Logic si DTS. Sondbar-ul poate raspunde la actiunile telecomenzii televizorului. Intregul sistem poate ajunge la 500 – 600 W. Se conecteaza si prin Bluetooth.

Soundbar cu 7.1 canale – este cel mai performant sistem din prezent, in lume, el dispunand de tehnologiile Dolby Atrmos si DTS:X si 17 difuzoare, care iti creeaza o atmosfera incredibila, atunci cand vizionezi un film sau videoclipuri muzicale. Conectivitatea se realizeaza atat prin cablu, cat si wireless. Se poate folosi si controlul vocal Alexa.

Soundbar la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun soundbar in functie de numarul de componente?

Soundbar-ul poate fi de mai multe feluri in functie de numarul de corpuri, astfel: 1, 2, 4 bucati.

Soundbar cu 1 corp sistem 2.1 – poate fi unul universal, care se potriveste pentru orice televizor sau poate fi personalizat in functie de o anumita marca. Acest dispozitiv are in componenta doua boxe stereo si un subwoofer integrat care este capabil sa redea sunetul in format Dolby Digital. Se poate aseza cu usurinta sub televizor.

Soundbar cu 4 corpuri sistem 5.1 – acesta contine un corp standard orizontal, cu 3 boxe stereo, subwoofer separat, precum si doua boxe verticale care se pozitioneaza in spatele televizorului. Auditia este uimitoare, beneficiind de sunetul surround, putand reda Dolby Digital, Dolby Dual Mono si DTS.

Soundbar cu 4 corpuri sistem 7.1 – este cel mai bun de pe piata, dispunand de ultimele tehnologii din domeniu Dolby Atmos si DTS:X. Dispune de un corp central orizontal, plus 2 boxe pozitionate in spate si un subwoofer. Cele 17 difuzoare iti produce cel mai bun sunet surround Home Cinema. Singura problema o poate reprenta pretul foarte mare.

Soundbar la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *