Cum alegi cel mai bun smart TV 3D?

cel-mai-bun-smart-tv-3dChiar daca televiziunea a aparut in lume de 100 de ani, modelele de televizoare s-au imbunatatit si diversificat in continuu, tinand pasul cu dezvoltarea tehnologiei. Astfel, un televizor smart 3D reprezinta un mijloc de distractie preferat de catre multi pasionati de filme, jocuri sau transmisii sportive.

Utilizatorii televizoarelor smart 3D isi doresc sa-si creeze un mic cinema acasa, putand savura impreuna cu familia sau cu prietenii senzatiile oferite de filme precum “Stars Wars”, “Avatar”, “Transformers” sau “Spider-Man”.

Imaginile 3D sunt extrem de spectaculoase si sunt pe placul multor categorii de persoane, dar in special in randul tinerilor si copiilor. Aparitia aparatelor smart tv 3D a constituit un adevarat “boom” pe piata televizoarelor din intreaga lume.

Chiar daca in ultimii ani vanzarile de televizoare smart 3D au scazut in detrimentul celor traditionale, inca mai exista un real interes pentru aceste electronice in randul pasionatilor de imagini tridimensionale.

Va prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun smart tv 3D, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la televizoarele smart 3D: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun smart TV 3D in functie de tehnologia acestuia?

Pe piata exista doua tipuri de televizoare smart 3D: cu tehnologie activa sau pasiva. Pentru aparatele smart tv 3D cu tehnologie activa se folosesc ochelari cu baterie, care se sincronizeaza cu imaginile difuzate pe ecran.

La aceste modele, televizoarele ofera imagini 3D alternative pentru ochiul stang si pentru cel drept al privitorului, avand o rata de refresh sincronizata la ochelarii speciali.

Expertii sustin ca cea mai buna tehnologie utilizata la televizoarele smart 3D este cea activa, deoarece imaginile pot fi percepute cu o claritate deosebita, la rezolutia maxima a aparatului.

In cazul televizoarelor smart 3D cu tehnologie pasiva, utilizatorii vor folosi ochelari 3D obisnuiti, fara baterie. In acest caz, la aceste modele pe ecran sunt redate simultan doua imagini, una pentru ochiul stang si alta pentru cel drept.

Imaginile de pe acest tip de televizor vor “curge” fara a avea senzatia de clipire a instantaneelor, odata cu rata de refresh a ecranului.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun smart TV 3D: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun smart TV 3D in functie de rezolutie?

Fara indoiala un factor important la alegerea unui televizor smart 3D il constituie rezolutia aparatului. Aceasta este o caracteristica de performanta, influentand calitatea imaginilor redate.

In general, rezolutia unui televizor smart 3D este de 1920 x 1080 pixeli, ceea ce este specifica pentru modelele Full HD. Acestea sunt cel mai des intalnite televizoare in casele pasionatilor de imagini 3D din toata lumea.

Insa, de cativa ani, progresul tehnologiei a dus la aparitia ultimelor modele de televizoare cu rezolutie 4K HDR, care este de 4 ori mai performanta decat in cazul Full HD.

Astfel, acest dispozitive avansate au o rezolutie de 4096 x 2160 de pixeli, oferind o imagine mult mai clara in ansamblu, dar si in cazul detaliilor, apropiata de cea din realitate.

Comandă-ți Acum online un smart TV 3D de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun smart TV 3D in functie de diagonala?

Atunci cand vrei sa alegi un televizor smart 3D, trebuie sa tii cont si de diagonala ecranului. Aceasta trebuie sa fie proportionala cu marimea camerei si cu distanta de la care privesti.

Pentru o camera obisnuita este indicata o diagonala clasica de 82 de centimetri (32 de inci) a televizorului, iar distanta de vizualizare recomandata este cuprinsa intre 1,2 si 3,5 metri. Daca aveti un living mai mare atunci puteti opta pentru diagonale mai mari, spre exemplu, de 107 cm (42 inci), 119 cm (47 inchi) sau 140 cm (55 inci).

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun smart TV 3D. Spor la cumparaturi!

Televizoare smart 3D de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *