Cum alegi cel mai bun modem?

cel-mai-bun-modemUn modem este un dispozitiv care iti permite sa te conectezi la internet, fie prin cablu, fie prin tehnologia Wi-Fi. Acesta primeste semnalul de la un cablu de internet, care este legat la o retea al unui furnizor de comunicatii.

Dezvoltarea tehnologiei a permis realizarea unui aparat numit modem sau router, care iti faciliteaza conexiunea la internet a oricarui dispozitiv inteligent, precum calculator, televizor smart, tableta, smartphone.

Pe piata, vei intalni numeroase asemenea modele, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei neinitiati.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun modem, potrivit penteru tine.

Modem la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun modem in functie de tip?

Modemurile pot fi de doua feluri in functie de tipul acestora, astfel: standard sau tip stick.

Modem standard – este un aparat care iti ofera posibilitatea conectarii la internet a diferitelor dispozitive, prin cablu Rj-45, dar si wireless (dispune de 2 – 4 antene). Astfel, poti face legatura la calculator, televizor smart, smartphone, tableta etc. Ultimele tipuri de modemuri ofera cea mai larga banda mobila LTE 4G, oferind viteze de download de pana la 300 Mbps.

De asemenea, acesta permite vizionarea filmelor sau videoclipurilor in format Full Hd si Ulktra HD, atat pe monitor, cat si pe televizoarele smart 4k.

Modem tip stick – este un dispozitiv portabil care permite introducerea unei cartele SIM de internet mobil de la unul dintre furnizorii de telecomunicatii. Asigura viteze 4G de pana la 150 Mbps la download si de 50 Mbps la upload.

Stick-ul poate functiona atat pe desktop-uri, cat si pe laptopuri, care dispun de sisteme de operare Windows sau Mac OS.

Modem la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun modem in functie de viteza de transfer?

Modemurile pot fi de mai multe feluri in functie de viteza de transfer a adatelor, astfel: 10 / 100 Mbs sau 100 / 1000 Mbps.

Modem cu viteza de transfer de 10 /100 Mbps – este un model care poate asigura o rata de transfer de maximum 100 Mbps la o conexiune de internet prin cablu, oferita de catre unul din furnizorii de servicii de telecomunicatii. Dispune si de suport incorporat pentru retele private virtuale (VPN). Alimentarea se face de la retea.

Modem cu viteza de transfer de 100 / 1000 Mbps – este cel mai avansat dispozitiv care este echipat cu patru antene pentru acoperire Wi-Fi. Are performante de top asigurand o viteza de transfer prin cablu de pana la 1 Gbs, iar wireless de pana la 867 Mbps, in banda de frecventa de 5 Ghz. Este ideala pentru vizionarea sau transmiterea de continut video in format Ultra HD 4k, console de jocuri, dar si conectarea la orice tip de dispozitive precum calculatoare, imprimante multifunctionale. Dispune de mai multe porturi LAN si USB, putand lega dispozitive de stocare externa.

Modem la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *