Cum alegi cel mai bun micrometru?

cel-mai-bun-micrometruUn micrometru este un dispozitiv care este utilizat pentru masurarea lungimilor pieselor. Aparatul este folosit in special in industrie, in diverse ramuri ale acesteia.

Micrometrul se bazeaza pe un principiu simplu de functionare, prin care miscarea de rotatie a unui filet este transformata intr-una liniara a tijei dispozitivului. Acest instrument este un aparat de precizie, care masoara lungimi de ordinul milimetrilor si chiar micronilor.

Trebuie sa stii ca un micron este notat cu 1 μm (micrometru) si este egal cu 10-6 m sau 10-3 mm. Un micrometru este folosit doar de persoane care au fost instruite special pentru realizarea acestor operatii.

Aceste dispozitive trebuie sa respecte niste reguli stricte de utilizare. Spre exemplu, suprafetele de masurat trebuie sa fie bine curatate inainte de procesul propriu-zis, iar operatia se va face atunci cand piesele sunt in repaus.

Micrometrele sunt pastrate intotdeauna in cutii speciale, ele fiind ferite de praf, impuritati, lovituri, socuri si agenti corozivi.

Pentru a achizitiona un micrometru care sa se potriveasca activitatii pe care o desfasori, trebuie sa stii anumite caracteristici tehnice ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun micrometru, convenabil pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la micrometre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun micrometru in functie de tipul acestuia?

Micrometrele pot fi de mai multe tipuri: de interior, de exterior si de adancime.

Un micrometru de interior in 3 puncte asigura efectuarea unor masuratori exacte a gaurilor din piese. Astfel, valoarea gaurii masurate se poate citi cu rapiditate pe dispozitiv. Acest tip poate fi pentru diverse diametre, precum 6-8 mm, 8-10 mm, 10-12 mm si chiar 50 – 600 mm.

Un micrometru de exterior se foloseste pentru masurarea dimensiunile liniare. Exista diverse modele, cu domeniu de masurare de 0-25 mm, 25-50 mm, 50-75 mm, 0-100 mm si chiar mai mari de 600-700 mm si 300-2000 mm.

Un micrometru de adancime este un dispozitiv folosit pentru masurarea adancimii gaurilor infundate. Acesta dispune de o talpa, iar scara de valori si tamburul sunt inverse fata de modelele de exterior. Domeniul de masurare este cuprins, de regula,  intre 0 si 25 mm, dar cu ajutorul unor prelungitoare se poate mari plaja de masurare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la micrometre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun micrometru in functie de precizie?

Un micrometru trebuie ales in functie de precizia de care ai nevoie, in cadrul procesului de productie.

Astfel, un micrometru de interior poate avea o precizie de 0,005 mm, adica de 5 microni.

Un micrometru de exterior poate avea o precizie de 0,01 mm. Un dispozitiv pentru adancime are o precizie de +/- 3 μm.

Vezi cele mai populare micrometre de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun micrometru in functie de unitatea de masura?

Micrometrele pot fi concepute pentru diverse unitati de masura, precum mm, cm sau μm.

In functie de piesele pe care le masurati, alegeti unitatile de masura convenabile.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun micrometru. Spor la cumparaturi!

Micrometre de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *