Cum alegi cel mai bun instant de apa calda?

cel-mai-bun-instant-apa-caldaCei care nu au nevoie de o cantitate mare de apa calda si care nu dispun de un buget pentru achizitionarea unei centrale, pot apela la un incalzitor instant. Sistemul este unul simplu de folosit si are un cost relativ redus.

Va prezentam mai jos un ghid pentru alegerea celui mai bun instant de apa calda.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Tipuri de instant apa calda

-Instant electric

Un instant electric incalzeste rapid apa, intr-un timp mult mai scurt decat un boiler. Are avantajul ca are un consum de energie electrica mai redus decat boilerul.

In cazul in care doriti apa calda, atat la baie, cat si la bucatarie, este recomandat sa va instalati cate un instant in fiecare camera, deoarece incalzitorul nu face fata debitului la doua robinete.

Costurile de functionare ale incalzitorului instant electric sunt mai mari decat la un instant pe gaz.

-Instant pe gaz/GPL

Acest tip de incalzitor dispune de un schimbator de caldura si de arzator. Aceasta instalatie are dimensiuni reduse si este folosita doar pentru incalzirea apei, neavand capacitatea de a o utiliza si la calorifere.

Este recomandat sa alegi un instant pe gaz care ofera control electronic, in loc de flacara de veghe.

La un instant pe gaz alegi intotdeauna un produs care se incadreaza intr-o clasa superior de eficienta energetica (A sau A+).

Profită de oferta actuală la instant apă caldă: CLICK AICI.

Debitul apei calde pentru cel mai bun instant de apa calda

Atunci cand alegi un instant, trebuie sa ai in vedere debitul de apa calda pe care il poate furniza. Cele mai bune incalzitoare ajung sa ofere peste 10 litri pe minut.

Cum reglezi temperatura apei?

Un instant trebuie sa permita reglarea temperaturii apei, deoarece aceasta determina si consumul. Nu trebuie setat incalzitorul la temperatura maxima, ci la un nivel acceptabil pentru fiecare utilizator.

Reglajul temperaturii se face printr-un potentiometru, de aceea verificati la achizitionarea unui instant apa calda daca acesta dispune de acest aparat.

Alte caracteristici importante pentru cel mai bun instant apa calda

Pentru o vizualizare a temperaturii, in orice moment, alegi un instant care este dotat cu un afisaj LCD care indica statutul incalzitorului si numarul de grade Celsius al apei calde.

La cumparare, verifica daca exista cerinte speciale de montaj (in functie de locul unde il montati) si daca incalzitorul beneficiaza din partea firmei producatoare de o garantie de minim 2 ani.

Comandă-ți online cel mai bun instant apă caldă: CLICK AICI.

Amplasarea 

Incalzitorul instant se poate monta la bucatarie sau la baie, in pozitie verticala sau orizontala, in functie de necesitatile utilizatorului.

La bucatarie, un instant poate fi pus deasupra robinetului de la chiuveta sau chiar si dedesubt, daca nu exista loc suficient.

La baie, incalzitorul poate fi montat pe un suport fix, pe perete, deasupra cazii sau in apropierea cabinei de dus.

Pretul celui mai bun instant apa calda

Un instant electric bun se poate cumpara cu 200 – 300 de lei, in functie de puterea electrica (in general sunt de 3 KW) si de dotarile sale. Atentie la achizitionare: incalzitoarele instant cu puteri mari de 12, 21 sau 31 KW necesita o retea electrica de 380V (sunt utilizate in zonele industriale)!

Un instant apa calda pe gaz costa intre 500 si 1.200 de lei, in functie de caracteristice tehnice.

Vezi acum o ofertă de preț: CLICK AICI.

Instalarea instantului de apa calda

Intotdeauna, pentru ambele tipuri de incalzitoare instant, este necesara instalarea acestora de catre persoane autorizate.

Concluzia

Alegerea celui mai bun instant apa calda trebuie facuta in functie de necesitatile fiecaruia, de bugetul disponibil, dar si de zona unde locuiti.

Spre exemplu, in localitatile de munte sau cu temperaturi sub 0 grade Celsius, un incalzitor electric este dificil de utilizat, deoarece exista pericolul ca apa sa inghete pe conductele de alimentare.

Un instant apă caldă de calitate, la un preț foarte bun, îți poți comanda de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *