Cum alegi cel mai bun glucometru?

cel-mai-bun-glucometruUn glucometru este un aparat care te ajuta sa iti masori glicemia in orice moment. Pentru a-ti monitoriza periodic nivelul de glucoza din organism, indiferent daca esti bolnav de diabet sau nu, ai nevoie de cel mai bun glucometru.

Astazi foarte multe persoane sufera de diabet, insa boala poate fi prevenita printr-o dieta echilibrata si activitati fizice zilnice. De aceea, este important sa iti masori glicemia, din cand in cand, pentru a-ti verifica starea de sanatate.

Pentru pacientii cu diabet este vital sa stie tot timpul care este nivelul glicemiei pentru a o tine sub observatie. Pentru asta este bine sa iti achizitionezi cel mai bun glucometru, care te va ajuta sa ai controlul asupra bolii.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut numeroase modele de glucometre, ele devenind foarte mici, in privinta dimensiunilor, dar si foarte precise, legat de afisarea corecta a nivelului glicemiei.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun glucometru?

Dimensiunile glucometrului ideal

Cu cat un glucometru este mai mic, cu atat el este mai usor de folosit pentru masurarea glicemiei. Astfel cel mai bun glucometru este cel care are dimensiuni reduse si un grad  tehnologic ridicat.

Un glucometru mic poate fi transportat fara probleme in orice loc, el putand ajuta usor orice persoana care are nevoie sa-ti controleze glicemia.

Functiile celui mai bun glucometru

Dintre functiile glucometrului trebuie sa mentionam pe cele legate de acuratetea masurarii, de viteza de afisare a nivelului glicemiei pe ecran si de cantitatea de sange necesara pentru efectuarea analizei.

Acuratetea testului determina calitatea glucometrului. In cazul alegerii unui aparat foarte ieftin, este posibil sa nu beneficiezi de o masuratoare foarte precisa.

De aceea, este recomandat un glucometru mai performant, care desi este mai scump ca pret, iti va oferi teste de calitate.

Cel mai bun glucometru iti afiseaza valoarea glicemiei in doar 5 secunde, insa alte astfel de aparate o indica si in 10 secunde.

In cazul bolnavilor de diabet, uneori este nevoie sa controlezi glicemia, chiar de mai multe ori pe zi. Acest fapt implica o cantitate mai mare de sange folosita de glucometru. Pentru asta trebuie sa alegi cel mai bun glucometru, care utilizeaza doar o picatura de sange, care are de regula 0,5 ml.

Vezi Reducerile de azi la glucometre: CLICK AICI.

Memorarea testelor, o functie utila pentru cel mai bun glucometru 

Datorita faptului ca este dificil sa memorezi sau sa notezi mereu valorile inregistrate de glucometru la desele testele efectuate de bolnavii de diabet , este foarte util ca aparatul sa beneficieze de o memorie suficienta pentru a stoca rezultatele.

Specialistii recomanda sa alegi un glucometru care sa poata sa memoreze, atat valorile glicemiei, cat si data si ora la care s-au efectuat testele de sange.

Astfel, persoana bolnava sau sanatoasa poate sa realizeze comparatii utile pentru monitorizarea starii de sanatate, ajutand medicii in caz de nevoie, cu datele valorilor glicemiei.

Cumpăra-ți Acum glucometru la Preț Redus: CLICK AICI.

Accesoriile unui glucometru de calitate

In functie de tipul glucometrului, poti primi odata cu achizionarea lui, si alte accesorii. Spre exemplu, unele aparate vin si cu ace de rezerva, teste sau cu un dispozitiv, ca un stilou, pentru inteparea in deget.

Trebuie sa stii ca exista diverse modele de teste (lamele) care se introduce in glucometru, insa ele nu se potrivesc la toate aparatele, avand marimi specifice pentru diversele tipuri de dispozitive.

Concluzia

Pentru a alege cel mai bun glucometru este nevoie ca aparatul sa fie de mici dimensiuni, sa aiba o memorie suficienta, sa dispuna de un stilou de intepare, dar si de teste de rezerva. Toate astea vor fi corelate cu bugetul fiecaruia.

Glucometre de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *