Cum alegi cel mai bun flaut?

cel mai bun flautPasionatii de muzica, indiferent daca este vorba de domeniul clasic sau nu, utilizeaza si un instrument de suflat denumit flaut. El vine cu un sunet original, special, fata de alte instrumente, insa poate fi asimilat cu usurinta intr-un grup sau orchestra.

Trebuie mentionat faptul ca un flaut este alcatuit din trei parti principale: un cap, un corp si partea inferioara. Prin zona de sus se sufla aerul, iar pe corp exista niste clape care sunt actionate cu ajutorul degetelor.

In magazine vei intalni numeroase modele de astfel de instreumente, insa este destul de dificil de gasit unul adecvat, mai ales pentru incepatori.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun flaut, potrivit pentru nivelul tau de perfomanta sau al copilului tau.

Vezi rapid o ofertă de preț la flauturi: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun flaut in functie de nivelul solistului?

Un factor important de care trebuie sa tineti cont la alegerea unui flaut il constituie nivelul solistului. Instrumentele pot fi pentru: incepatori, nivel intermediar si profesionisti.

Flaut pentru incepatori – acest model este un instrument drept care are clapele cu gauri inchise. Acest aspect il ajuta pe un cantaret la inceput de drum. Clapele sunt mai usor de apasat si procesul de invatare va fi mai rapid. Acest tip este realizat dintr-un aliaj de nichel si argint, care este foarte durabil.

Flaut pentru nivel intermediar – tranzitia spre un flaut profesional se face cu un instrument intermediar, care are mai  multe clape cu gauri deschise pentru a realiza un ton bun. Se pot folosi chei pentru notele inalte, ele putand fi introduse in orificiile flautului.

Flaut pentru profesionisti – acest model are chei si mecanisme speciale pentru a putea obtine anumite sunete. Instrumentul este conceput din materiale de mai buna calitate, care ofera sunete foarte clare.

Profită de Oferta actuală eMAG la flauturi: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun flaut in functie de tonalitati?

Flautele pot fi in functie de tonalitati astfel: pentru concert, alto, bass si piccolo.

Flaut de concert – este denumit flautul tip C (gama Do)  si este instrumentul principal din aceasta familie. El dispune de o gama de trei octave si jumatate, putand avea partea inferioara mai lunga. Este fabricat din argint solid, putand fi acoperit cu un strat de aur de 12 carate.

Flaut alto – este intalnit in multe orchestre, iar tonalitatii joase a instrumentului i se adauga sunete delicate si armonioase. Se canta in cheia G (gama Sol), un sunet cu patru tonalitati mai jos decat cel al flautului standard tip C. Este specific pentru partiturile muzicale care includ si un solo de flaut.

Flaut bass – acest tip de instrument este folosit in formatiile traditionale si orchestrele care au un ansamblu de flautisti. Aceste grupuri sunt foarte populare in randul studentilor de nivel intermediar si avansati. Acest model are corpul prelungit cu o bucla in forma de U si este in gama Do.

Flaut tip piccolo – acest model este cel mai mic instrument din aceasta familie, iar sunetul sau este cu o octava mai sus fata de varianta de concert. Este tip C, in gama Do.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun flaut. Spor la cumparaturi!

Flauturi de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *