Cum alegi cel mai bun deshidrator de alimente?

cel mai bun deshidrator de alimenteUn deshidrator de alimente este un aparat de gatit care este folosit la uscarea diverselor alimente, cum ar fi legumele sau fructele. Este foarte util, in special in sezonul de toamna, cand gospodinele pregatesc diverse preparate pentru iarna.

Procesul de pregatire al alimentelor se desfasoare foarte eficient, intr-un timp relativ scurt. Deshidratorul de alimente este prevazut cu un termostat care permite reglarea temperaturii de procesare, in functie de tipul fructelor, legumelor sau al altor produse introduse in el.

Pe piata exista numeroase astfel de modele, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cel mai bun deshidrator de alimente, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la deshidratoarele de alimente: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun deshidrator de alimente in functie de capacitate?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui deshidrator de alimente il reprezinta capacitatea acestuia, care poate fi: sub 5 l sau de 5 – 10 l, etc.

Deshidrator de alimente sub 5 litri – un model care este prevazut cu 6 site, asigura o capacitate de 3,6 litri. Aparatul poate fi folosit pentru uscarea diverselor fructe, legume, ciuperci etc.

Diametrul tavilor rotunde este de 30 de cm, iar puterea deshidratorului este de 400 W. Pretul este unul accesibil, iar el este confectionat din plastic.

Deshidrator de alimente de 5 – 10 litri – acest dispozitiv asigura o mai mare capacitate de procesare, el fiind util atunci cand se doreste uscarea unei recolte mai mari de fructe sau legume.

Fiecare tava rotunda poate avea capacitatea cuprinsa intre 0,75 – 1,25 litri, iar asezarea alimentelor din interior se realizeaza foarte usor. Se poate efectua reglarea temperaturii dorite, intre 35 si 70 de grade C.

Profită de Oferta actuală eMAG la deshidratoarele de alimente: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun deshidrator de alimente in functie de putere?

Deshidratoarele de alimente pot dispune de diverse puteri, cum ar fi: sub 500 W si intre 500 si 1000 W.

Deshidrator de alimente sub 500 W – acest aparat are o putere mai redusa, fiind de regula, un dispozitiv mai mic, cu 4-6 site si cu o capacitate mica sau medie. Este mai economic din punct de vedere al consumului de energie electrica fata de alte modele mai puternice.

Deshidrator de alimente de 500 – 1000 W – produsul este mai puternic si cu un randament sporit. Acest model are o capacitate mai mare de procesare, insa si un pret de achizitie mai mare. Este recomandat pentru cei care doresc uscarea unei cantiati mai mare de legume, fructe, alimente etc.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la deshidratoarele de alimente: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun deshidrator de alimente in functie de numarul de cosuri de gatit?

Deshidratoarele de alimente pot fi in functie de numarul de cosuri de gatit de mai multe feluri, astfel: cu 3 – 5 cosuri, cu 6 – 12 cosuri.

Deshidrator de alimente cu 3 – 5 cosuri de gatit – acest model este cel mai intalnit de pe piata. Un aparat cu 5 nivele, cu forma rotunda, prezinta un termostat reglabil. Dispozitivul este practic, asigurand uscarea rapida a diverselor legume, fructe sau a altor alimente sau plante. Are o greutate de 3,5 kg si este foarte stabil.

Deshidrator de alimente cu 6 – 12 cosuri de gatit – un model cu 12 tavi, care are diametrul de 32 de cm, dispune de ventilator si permite reglarea temperaturii intre 35 si 70 de grade.

Acest aparat poate usca fructe, legume, ciuperci, ierburi, carne, peste si chiar flori. Are o putere de 245 – 400 W si uscarea se face in mod egal pe toate nivelele.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun deshidrator de alimente. Spor la cumparaturi!

Deshidratoare de alimente de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *