Cum alegi cel mai bun cel mai bun card reader?

cel mai bun card readerUn card reader a devenit un dispozitiv foarte utilizat atat in mediul administrativ si de afaceri, dar si in acasa. El poate fi folosit pentru citirea diverselor tipuri de carduri, incepand cu cele bancare, de sanatate sau cele de memorie ale gadgeturilor.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, majoritatea dispozitivelor de pe piata, indiferent daca vorbim de smartphone-uri, tablete, aparte foto sau camere video, dispun si de un card de memorie, unde pot fi stocate documente, fotografii sau imagini.

Pe piata exista numeroase tipuri de card readere (cititoare de carduri), de aceea este bine ca inainte de a merge in magazine, sa stii mai multe lucruri despre carateristicile acestora.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun card reader, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la dispozitivele card reader: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cel mai bun card reader in functie de viteza de transfer?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui card reader este viteza de transfer. Daca in cazul cititoarelor de carduri bancare sau de sanatate, conectarea se face aproape instant, in cazul celor pentru carduri de memorie viteza este esentiata pentru transferul datelor pe un calculator sau smartphone.

De aceea, daca vei alege un card reader tip stick, va conta tipul USB-ului. Cele mai performante tipuri de USB sunt ultimele aparute 3.0 si 3.1.

In general, un card reader All in One poate avea viteze de transfer de pana la 500 Mb/s.

Profită de Reducerile actuale eMAG la dispozitivele card reader: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cel mai bun card reader in functie de tipul acestuia?

Cititoarele de carduri pot fi de mai multe tipuri, cum ar fi: pentru carduri bancare, carduri de sanatate sau pentru diverse carduri de memorie care sunt montate intr-un smartphone, tableta, aparat foto, camera video etc.

Card reader pentru carduri bancare/carduri de sanatate – acest model este unul autorizat CNAS si este folosit de diverse institutii precum banci, magazine, Case de Sanatate, farmacii, administratii financiare etc.

Card reader Media cu mai multe sloturi – acest model este unul mini, cu 4 sloturi, unde pot fi introduse si citite carduri tip SD, MS, T-Flash si M2. Sunt produse care folosesc pentru conectare un USB.

Card reader All in One – acest model este compatibil cu numeroase tipuri de carduri de memorie, cum ar fi: MicroSD, Mini SD, SD, MS, MS Pro, MS Duo, MS Pro Duo, MMC, RS-MMc etc. ce se gasesc in smartphone-uri, tablete, aparate foto etc.

Vezi toate dispozitivele card reader de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cel mai bun card reader in functie de tipul conectarii?

Cititoarele de carduri pot fi de mai multe feluri: card reader complex cu cablu USB sau tip stick, fara cablu.

Card reader cu cablu USB – acest model este unul complex, fiind prevazut cu un cablu USB ce poate fi conectat la un PC, smarthone sau tableta. Dispune de mai multe porturi in care se pot introduce diversele carduri, avand si functie de acumulator. Unele modele dispun si de Wi-Fi ce permite accesul la continut prin aceasta tehnologie.

Card reader tip stick – este un stick avand la un capat un USB, fara cablu, dispunand de mai multe porturi unde pot fi introduse cardurile de memorie. Acest model poate fi introdus in portul unui calculator sau laptop, fiind compatibil cu diverse sistem de operare, precum Windows, MacOS, Linux.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun card reader. Spor la cumparaturi!

Dispozitive card reader de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *