Cum alegi cel mai bun cablu SATA?

cel mai bun cablu SATAUn cablu SATA reprezinta un mijloc de conectare a hard disk-urilor cu placa de baza a calculatorului sau laptopului. Acesta permite o conexiune sigura, de foarte buna calitate si cu o fiablitate sporita.

Trebuie specificat faptul ca SATA provine din denumirea in engleza Serial Advanced Technology Attachment, practic o interfata moderna si rapida, creata pentru performante sporite ale calculatoarelor.

Cum industria IT s-a dezvoltat intr-un ritm rapid si aceste interfete au evoluat, astfel ca au aparut si cablurile SATA 2 si SATA 3, mult mai avansate decat modelul initial.

In magazine, vei intalni numeroase asemenea produse, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cablu SATA, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablurile SATA: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu SATA in functie de tip?

Cablurile SATA de date pot fi in functie de tip, astfel: SATA 1, SATA 2, SATA 3.

Cablu SATA 3 – acest model este cel mai avansat model de pe piata, permitand conectarea a mai multor dispozitive SATA, precum HDD-uri sau carduri de memorie. De asemenea, acest produs este compatibil cu versiunile anterioare SATA 1 si SATA 2, insa vitezele sunt conforme cu aceste standarde.

Cablu SATA 2 – acest model permite conectarea unui HDD SATA (sau un DVD player) la un port liber de pe placa de baza a unui calculator sau laptop. Este foarte usor de montat, asigurand viteze de transfer de pana la 3GB/s.

Cablu SATA 1 – este primul model aparut pe piata, atunci cand s-au conceput calculatoarele. Cu ajutorul acestuia se conecteaza HDD-ul la placa de baza al unui desktop sau laptop. El se foloseste doar la calculatoarele mai vechi, el permitand o viteza de transfer de pana la 1,5 GB/s.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablurile SATA: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu SATA in functie de viteza de transfer?

Cablurile de date SATA pot fi de mai multe feluri in functie de viteza de transfer suportata, astfel: de 6 GB/s, 3 GB/s si 1,5 GB/s.

Cablu SATA viteza transfer 6 GB/s – este cel mai avansat model din prezent (SATA 3), fiind conform cu cele mai recenbte standarde. Permite si conectarea dispozitivelor cu SATA III, cum ar fi HDD, card de memorie, controler.

Cablu SATA viteza transfer 3 GB/s – se foloseste pe foarte multe calculatoare si laptopuri de pe piata, insa cablul SATA 2 asigura performante mai mici fata de modelul mai recent, SATA 3.

Cablu SATA viteza transfer 1,5 GB/s – el este primul model folosit la calculatoare sau laptopuri. Vitezele unul cablu de date SATA 1 nu depasesc 1,5 GB/s si el este inlocuit, in prezent cu unul mai performant.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu SATA. Spor la cumparaturi!

Cabluri SATA de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *