Cum alegi cel mai bun banc de lucru?

cel mai bun banc de lucruUn banc de lucru este un element esential in orice atelier din lume, care se gaseste in majoritatea industriilor. Un asemenea produs este foarte util indiferent daca se gaseste intr-o fabrica de mobila sau cherestea, ori intr-o hala de productie dintr-o uzina de piese auto.

Fara indoiala, in randul romanilor un banc de lucru este un obiect popular, care este foarte intalnit in multe curti din tara noastra. De asemenea, poate fi vazut si in garajul  pasionatilor de masini, care gasesc mai mereu de lucru acolo.

Un banc de lucru asigura aranjarea precisa a sculelor si accesul usor la acestea, atunci cand se executa diverse lucrari. Pe o astfel de masa se pot realiza multiple operatii, de la masurare, trasare, pana la taiere sau asamblare.

Un tamplar, un lacatus mecanic, un sudor sau un electrician, fiecare dintre acestia pot avea nevoie de un banc de lucru specializat pe profilul activitatii proprii. De aceea, el poate fi de mai multe tipuri, in functie de lucrarile executate.

Inainte de a merge intr-un magazin de specialitate pentru a achizitiona un banc de lucru adecvat, este bine sa stii anumite caracteristici ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun banc de lucru, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la bancurile de lucru: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun banc de lucru in functie de tipul lucrarii?

In functie de tipul lucrarii un banc de lucru poate fi: pentru hobby sau profesional.

Un banc de lucru pentru hobby este folosit acasa, in atelierul propriu, de catre cei care sunt pasionati de diverse meserii, precum tamplarie, dulgherie, lacatuserie sau constructia de diferite obiecte de artizanat sau jucarii.

Un banc de lucru profesional este conceput special pentru diverse ateliere din industrie. Acestea pot fi utilizate in hale de productie sau reparatii.

Profită de Reducerile actuale eMAG la bancurile de lucru: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun banc de lucru in functie de profilul activitatii?

Un banc de lucru poate fi specific, in functie de profilul activitatii: tamplarie, lacatuserie, sudura, electronica, service etc.

In general, un banc de lucru pentru tamplarie poate avea doua menghine care permit executarea diverselor lucrari de profil, cat si un sertar pentru scule.

Un banc de lucru pentru lacatuserie contine o menghina mai mare din fonta, care permite prinderea, prelucrarea si taierea diverselor piese si subansamble cu usurinta.

Un banc de lucru pentru electronica poate fi dotat cu multe sertare si polite pentru depozitarea a diverselor piese de schimb si scule specifice.

Vezi cele mai populare bancuri de lucru de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun banc de lucru in functie de materialul acestuia?

In functie de materialul din care este confectionat un banc de lucru, acesta poate fi: din lemn, metal, pal sau o combinatie a acestora.

Un banc de lucru pentru tamplarie este realizat din lemn, dar are si componente metalice, in special la menghine.

Un banc de lucru cu o structura metalica si o suprafata orizontala din lemn se preteaza pentru lucrarile de lacatuserie sau dulgherie.

De asemenea, exista modele de bancuri de lucru realizate intregral din metal, cele profesionale care au o forma ergonomica si pliabile. Acestea pot fi folosite pentru lucrarile de frezare, dar pot fi utilizate si pentru tamplarie.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun banc de lucru. Spor la cumparaturi!

Bancuri de lucru de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *