Cum alegi cel mai bun bait pentru lemn?

cel mai bun bait pentru lemnBaitul pentru lemn este un produs folosit pentru colorarea acestui material, astfel incat fibra lui sa ramana vizibila. Cu ajutorul acestui compus se infrumuseteaza lemnul, scotand in evidenta nuanta naturala.

De asemenea, utilizarea baitului duce la protejarea pe o perioada indelungata a lemnului, uniformizand culoarea si ascunzand diversele defecte. Insa, trebuie tinut cont ca exista mai multe tipuri de bait, cu diverse nuante.

Este foarte important ca lemnul sa aiba o finisare de calitate, inainte de a fi dat cu bait, reducand astfel riscul aparitiei defectelor de colorare al acestuia. Lemnul poate fi colorat si protejat cu ajutorul unor coloranti si pigmenti.

Trebuie evidentiat faptul ca, in functie de esentele de lemn, colorarea difera atunci cand se administreaza baitul. Astfel, se observa ca daca acest produs este folosit la stejar, atunci colorarea va fi perfecta, pe cand la fag nu va fi la fel.

Efectul de colorare cu bait nu este la fel, in cazul in care acesta este folosit la un lemn cu pori (spre exemplu la stejar, frasin si artar) sau la rasinoase.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un bait pentru lemn, este bine sa stii anumite lucruri legate de caracteristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun bait pentru lemn, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la baițul pentru lemn: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun bait pentru lemn in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista doua tipuri de bait pentru lemn: de interior si de exterior.

Un bait pentru lemn de interior este folosit pentru a colora toate esentele neslefuite din acest material. Acest produs poate fi diluat cu apa, alcool sau diluant pentru a obtine tonalitatea dorita. Acesta penetreaza in profunzime lemnul si scoate in evidenta frumusetea materialului.

Un bait pentru lemn de exterior se poate aplica pe garduri, casute, cabane, grinzi sau terase. Produsul este o pelicula fina, are un aspect lucios si ofera protectie indelungata.

Profită de oferta actuală eMAG la baițul pentru lemn: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun bait pentru lemn in functie de compozitia acestuia?

In functie de compozitie, baiturile pentru lemn pot fi pe baza de apa si alchidice.

Un bait pe baza de apa (acrilice) este un colorant special concentrat si se poate folosi la toate esentele acestui material. De regula, se poate utiliza in amenajari interioare, dar si in pictura si grafica. Gama de produse a acestui tip cuprinde mai multe culori miscibile intre ele, putandu-se obtine orice nuanta. Este recomandat pentru orice obiect din lemn care necesita o colorare deosebita.

Un bait alchidic este un produs pe baza de solvent si este indicat pentru protejarea si decorarea lemnului indigen si tropical. Poate fi utilizat pentru interior, dar si pentru exterior. Ofera o protectie de lunga durata, pastrand aspectul natural al lemnului.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun bait pentru lemn. Spor la cumparaturi.

Baiț pentru lemn de calitate, la un preț foarte bun, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum aleg cel mai bun lac pentru lemn?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *