Cum alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi?

cel mai bun aparat de gatit cu aburiUn aparat de gatit cu aburi te poate ajuta in bucatarie sa pregatesti cu rapiditate diverse preparate, precum supe, carne, orez sau legume. Are avantajul ca are deja programat timpul de gatit, fara a mai fi nevoie sa-l setezi, in functie de alimente.

De asemenea, un aparat de gatit cu aburi dispune de o comanda digitala si de programe de pastrare la cald a preparatelor.

In magazine vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la aparatele de gătit cu aburi: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi in functie de capacitate?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui aparat de gatit cu aburi este capacitatea, care poate fi: sub 5 l, de 5 – 10 l.

Aparat de gatit cu aburi sub 5 l – spre exemplu un dispozitiv cu capacitatea de 3,1 litri, dispune de doua vase si o putere de 850 W. Mancarurile se prepara foarte usor si rapid, in cele doua recipiente. Se pot pregati diverse alimente.

Aparat de gatit cu aburi de 5 – 10 l – acest model are o capacitate mai mare, de 9 litri si 3 recipiente etajate. El te poate ajuta sa gatesti diverse alimente, precum pui, peste, orez si legume. Dispune si de un bol de preparare a supelor sau tocanitei. Elementele lavabile pot fi introduse in masina de spalat.

Profită de Oferta actuală eMAG la aparatele de gătit cu aburi: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi in functie de putere?

Aparatele de gatit cu aburi pot avea diverse puteri, astfel: sub 500 W, intre 500 si 1000 W, intre 1200 si 2000 W.

Aparat de gatit cu aburi sub 500 W – este un model simplu, care asigura o preparare sanatoasa a mancarurilor, mentinandu-le valoarea nutritiva. Prezinta doua recipiente, care se pot aseza etajat. Are capacitatea de 2,4 litri pentru fiecare bol, iar greutatea aparatului este de 1,19 kg, putandu-se usor amplasa in bucatarie.

Aparat de gatit cu aburi de 500 – 1000 W – un model de 900 W dispune de 6 programe de gatit si nu necesita alegerea timpului de pregatire al alimentelor, deoarece acesta este memorat. In cele doua recipiente cu o capacitate maxima de 10 litri, se pot pregati diverse mancaruri, precum carne, oua, orez, peste, legume si desert.

Aparat de gatit cu aburi de 1200 – 2000 W – este un model mai puternic, avand o putere de 1800 W si 3 cosuri de gatit, cu o capacitate de 10 litri. Are un panou digital, unde sunt memorati timpii de preparare a diverselor alimente. Poti gati 3 feluri de mancare dintr-o data. Are un pret mai ridicat fata de modelele standard.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la aparatele de gătit cu aburi: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat de gatit cu aburi in functie de numarul de cosuri?

Aparatele de gatit cu aburi pot avea: 2-3 cosuri, 4 cosuri etc.

Aparat de gatit cu aburi cu 2-3 cosuri – este un dispozitiv complex, unde poti gati diverse alimente, cu rapiditate. Dupa terminarea gatitului, el se opreste automat si mentine masa calda pana la servire.

Aparat de gatit cu aburi cu 4 cosuri – acest model este un deshidrator de legume si fructe, prevazut cu 4 tavi, care pot fi incarcate cu 1 kg de produse. El foloseste termostatul pentru a usca diferite alimente, la temperaturi cuprinse intre 40 si 70 grade C.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aparat de gatit cu aburi. Spor la cumparaturi!

Aparate de gătit cu aburi de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *