Cum alegi cel mai bun aparat de fotografiat?

cel mai bun aparat de fotografiatUn aparat de fotografiat este un dispozitiv foarte popular in toata lumea, chiar si dupa aparitia smartphone-urilor cu camere. Dispozitivul traditional ofera o calitate superioara altor gadgeturi de pe piata.

De accea, este recomandat ca atunci cand doresti sa realizezi niste instantanee de foarte buna calitate sa apelezi la un aparat de fotografiat. El poate surprinde imagini de vis, indiferent daca le iei din oras, calatorie sau vacanta.

Pe piata, poti gasi o multitudine de modele, de aceea este destul de dificil de gasit unul adecvat pentru tine. Este important sa stii foarte bine scopul pentru care vrei sa iti achzitionezi un astfel de dispozitiv: pentru niste fotografii obisnuite sau in stil profesionist.

Pentru asta, am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun un aparat de fotografiat, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la aparatele de fotografiat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat de fotografiat in functie de tip?

Aparatele de fotografiat pot fi in functie de tip astfel: compacte, de tip DSLR si Mirroless.

Aparat de fotografiat compact – acesta dispune de un obiectiv clasic, spre exemplu cu un senzor de 20 MP si un zoom optic 35x, imagine Full HD si diverse functii, cum ar fi aceea de inregistrare video.

Aparat de fotografiat tip DSLR – camera de acest tip, care este denumita Digital Single Lens Reflex, imbina senzorul digital cu mecanismul SLR. Acest model poate utiliza si obiective interschimbabile. Este mai performant decat modelul clasic, avand senzori mai mari.

Aparat de fotografiat Mirrorless – cu acesta poti obtine poze de calitate superioara, similare cu acelea realizate cu camerele DSLR.

Profită de Reducerile actuale eMAG la aparatele de fotografiat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat de fotografiat in functie de tipul senzorului?

Un aspect important de care trebuie sa tii cont la alegerea unui aparat de fotografiat este tipul senzorului, care poate fi: CCD (Charge-Coupled Device) sau CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor).

Expertii in arta fotografica sustin ca aparatele cu senzor CMOS sunt mai performante.

Trebuie specificat faptul ca performanta aparatului este data de dimensiunea senzorului de imagine.

Aparat de fotografiat cu senzor CCD – acesta poate aduce pe pelicula imagini clare, in culori vii, instantanee de mare claritate. Ele pot fi marite chiar si in format A4.

Aparat de fotografiat cu senzor CMOS – dispozitivul este perfect pentru a realiza poze de mari dimensiuni, fara a pierde din detalii, care raman foarte clare. De asemenea, camera realizeaza poze de mare calitate si in conditii de iluminare scazuta.

Vezi toate aparatele de fotografiat de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat de fotografiat in functie de zoom-ul optic al acestuia?

Un alt factor de luat in seama la alegerea unui aparat de fotografiat il constituie zoom-ul optic, care poate fi de 10, 25 si chiar 50.

Aparat de fotografiat cu zoom optic de 12-25 – un asemenea dispozitiv iti permite sa surprinzi orice imagine, indiferent daca se afla la departare sau in apropiere.

Aparat de fotografiat cu zoom optic de 26-35 – este un model mai performant, ce iti poate dezvalui detalii impresionante ale peisajelor sau imaginilor dintr-un oras.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aparat de fotografiat. Spor la cumparaturi!

Aparate de fotografiat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *