Cum alegi cel mai bun amplificator audio?

cel-mai-bun-amplificator-audioCu siguranta stiti ca tehnologia evolueaza foarte rapid, iar acest lucru inseamna ca schimbarile sunt destul de frecvente in acest domeniu. Acest lucru se intampla si in cazul sistemelor de sunet, care se mentin mereu la un standard ridicat, datorita utilizarii unor tehnologii performante. In aceste conditii, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun amplificator audio.

Exista multe solutii avantajoase de achizitionare in acest sens, insa va trebui sa tineti cont de aspectele si caracteristicile importante pentru a lua deciziile potrivite. Sistemul audio pe care il utilizati trebuie sa fie dotat cu un amplificator audio foarte bun, in cazul in care veti dori sa obtineti un sunet exceptional. Pentru un sunet de calitate, este nevoie de o amplificare de calitate, ceea ce inseamna ca va trebui sa va asigurati de faptul ca veti gasi modalitatea optima si avantajoasa de achizitionare.

Despre rolul unui amplificator audio putem spune ca este cel de a amplifica semnalele electrice transmise de o unitate audio. Amplificatorul audio este cel care, pe langa cresterea puterii sunetului, va imbunatati si calitatea acestuia, oferind posibilitatea conectarii unui numar mai mare de difuzoare.

Pe de alta parte, referitor la instalarea unui amplificator audio, putem spune ca se face de obicei in momentul in care se doreste un upgrade pentru sistemele de sunet. In aceste conditii, este important sa tineti cont de informatiile expuse in cele ce urmeaza, pentru a gasi cel mai bun amplificator audio.

Vezi rapid o ofertă de preț la amplificatoarele audio: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun amplificator audio in functie de numarul de canale?

Despre numarul de canale putem spune ca reprezinta un aspect important, pe care va trebui sa il aveti in vedere in momentul in care cautati cel mai bun amplificator audio. Aceasta caracteristica exprima numarul de canale de iesire cu care amplificatorul este dotat. Acest lucru joaca un rol important in ceea ce priveste calitatea sunetului pe care il va imprima.

De cele mai multe ori, un sistem audio de tip 5.1 include o boza subwoofer si 2, 5 sau 7 boxe satelit. Referindu-ne la numarul de canale, putem aminti de amplificatoarele mono, despre care putem spune ca sunt cele ce amplifica subwooferul, avand un singur amplificator. Pe de alt aparte, exista amplificatoare cu doua canale, acestea fiind specifice sistemelor cu amplificare stereo si permit utilizarea canalelor dupa preferinte. Insa, este necesar sa va asigurati ca amplificatorul permite acest lucru si poate alimenta un numar variabil de boxe pentru fiecare canal.

Este indicat ca si impedanta sa permita utilizarea canalelor in conditii optime. De asemenea, in momentul achizitionarii puteti opta pentru amplificatoarele cu canale multiple, iar cele mai populare in acest sens sunt amplificatoarele cu 5 canale, deoarece permit alimentarea unui intreg sistem audio de la un singur amplificator.

In cazul in care in veti avea in vedere numarul de canale, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun amplificator audio.

Profită de Reducerile actuale eMAG la amplificatoarele audio: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun amplificator audio in functie de impedanta acestuia (ohmi)?

In cazul in care veti avea in vedere si impedanta unui amplificator audio, veti avea ocazia de a lua decizia optima in ceea ce priveste achizitionarea. Asadar, putem spune ca fiecare boxa are o impedanta de intrare nominala, ce poate fi de 4, 6, 8, 16 ohmi, sau mai mare.

De asemenea, toate amplificatoarele audio au o impedanta minima de iesire. De exemplu, un amplificator cu impedanta de 4 ohmi se poate conecta la boxe de minim 4 ohmi, acest lucru fiind aplicabil si in cazul celorlalte valori. In cazul in care impedanta sistemului audio si a boxelor nu va fi acceasi, atunci sunetul nu va avea aceeasi calitate.

Este foarte important sa aveti in vedere acest aspect important, deoarece numai in aceste conditii veti avea ocazia de a utiliza amplificatorul audio in cele mai bune conditii, avand la dispozitie o calitate ideala a sunetului. Asadar, daca veti studia care este impedanta reprezentata in ohmi, veti avea ocazia de a selecta cel mai bun amplificator audio.

Vezi cele mai populare amplificatoare audio de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun amplificator audio in functie de puterea RMS (w)?

Despre puterea RMS, adica puterea muzicala a unui amplificator, putem spune ca reprezinta puterea totala de iesire. Este indicat sa cunoasteti care este puterea RMS a boxelor sistemului audio, deoarece in functie de acest aspect urmeaza sa selectati cel mai bun amplificator audio, care sa aibe o putere potrivita.

In aceste conditii, daca veti detine o boxa de 150 W, si veti dori sa gasiti un amplificator audio potrivit, este indicat sa optati pentru un amplificator ce ofera o putere situata intre 125 – 175 W pe fiecare canal. In cazul in care veti avea in vedere aceasta putere, atunci veti obtine un sunet de calitate.

Pe de alta parte, daca veti trece cu vederea importanta puterii unui amplificator audio,  atunci este posibil sa fiti dezamagiti de calitatea sunetului. Despre valorile puterii RMS putem spune ca sunt situate intre 50 – 100 W pentru valorile medii, si intre 100 – 150 W pentru valorile mai mari. De asemenea, pot exista si amplificatoare audio cu o putere RMS de peste 150 W, ajungand pana la 400 – 500 W.

In functie de preferintele pe care le aveti, urmeaza sa setati valoarea puterii pentru cel mai bun amplificator audio.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun amplificator audio: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun amplificator audio in functie de banda de frecventa?

Pentru a gasi cel mai bun amplificator audio este foarte important sa tineti cont si de banda de frecventa a acestuia. Intr-un amplificator cu dimensiuni reduse, frecventa care se foloseste trebuie sa fie extinsa dincolo de acesta, utilizand una sau mai multe octave.

De cele mai multe ori, in cazul unui amplificator minimalist, banda de frecventa este mai mica de 65 kHz. Despre amplificatoarele profesionale putem spune ca au, de cele mai multe ori, filtrare la intrare si la iesire, ceea ce inseamna ca poate fi limitata foarte exact frecventa de raspuns in cazul valorilor de peste 20 kHz. In aceste conditii va fi limitat potentialul amplificatorului de a fi perturbat de frecventele infrasonice si ultrasonice.

Pe de alta parte, despre amplificatoarele moderne putem spune ca au nevoie de filtrare abrupta la iesire, pentru a evita zgomotul produs in cazul unor frecvente foarte inalte. Valorile frecventei unor amplificatoare audio pot fi diversificate si putem vorbi despre valori de pana la 10000 kHz.

De asemenea, despre banda de frecventa putem spune ca ofera garantia unui sunet de calitate, deoarece cu cat va fi mai larga cu atat sunetul se va auzi mai bine. Avand in vedere importanta frecventei, veti gasi cu siguranta cel mai bun amplificator audio, pe care sa il utilizati in conditii optime.

Comandă-ți Acum online un amplificator audio de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun amplificator audio in functie de caracteristicile speciale ale acestuia?

Printre caracteristicile speciale ale unui amplificator audio putem aminti de modalitatile de selectie in functie de elementele tehnice a acestuia.

In aceste conditii, putem vorbi despre aplificatorul cu tuburi, despre care putem spune ca este unul dintre primele modele aparute pe piata, iar sunetul oferit este unui reverberant, armonios si cald. Despre amplificatoarele cu tranzistori putem spune ca si-au facut aparitia odata cu evolutia tehnologiei si au un format mai compact. Acestea sunt mai usor de intretinut si ofera un sunet mai clar si mai compact. Pe de alta parte, amplificatoarele audio hibrid sunt cele ce combina ambele tehnologii, fiind compacte, usor de intretinut, iar sunetul oferit are mereu calitatea dorita. Acestea din urma reprezinta recomandarea optima in ceea ce priveste achizitionarea.

In cazul caracteristicilor speciale putem aminti si de unele functii si dotari ale amplificatorului audio, ce pot oferi beneficii multiple pe perioada utilizarii. Astfel, putem aminti de functii precum: Auto Power Down, pentru inchidere automata a sistemului, Clean Groud Construcion, Direct Energy Design, Source Direct, functia Speaker sau symmetrical Power.

Este indicat sa cautati informatii despre aceste functii in fisa tehnica a produsului si in manualul de utilizare, pentru a gasi cel mai bun amplificator audio.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun amplificator audio: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun amplificator audio in functie de brand?

In momentul in care veti dori sa gasiti cel mai bun amplificator audio, este foarte important sa tineti cont de brandul de la care urmeaza sa faceti achizitii in acest domeniu. Daca veti avea in vedere acest lucru, atunci veti fi siguri de faptul ca deciziile luate in ceea ce priveste achizitionarea sunt cele mai potrivite.

In acest sens, este indicat sa optati pentru produsele Denon, in cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca veti gasi produse de calitate in acest domeniu, ce nu vor lasa de dorit in ceea ce priveste eficienta. De asemenea, produsele Marantz reprezinta o varianta optima si avantajoasa in ceea ce priveste achizitionarea produselor de acest tip, fiind indicat sa luati in calcul achizitionarea lor. Daca veti alege produsele Yamaha, aveti sansa de a gasi cel mai bun amplificator audio, ce ofera beneficii si avantaje multiple pe perioada utilizarii. Odata ce veti colabora cu brandul Pionner in ceea ce priveste achizitionarea unui amplificator audio, aveti ocazia de selecta cele mai bune produse din acest domeniu. Pe de alta parte, produsele Dayton Audio sunt recunoscute in acest domeniu pentru tot ceea ce ofera, reprezentand o modalitate optima de amplificare a sunetului.

Optand pentru colaborarea cu unul din aceste branduri, veti avea ocazia de a gasi solutia optima de achizitionare pentru produsele de acest tip. De asemenea, este foarte important sa aveti in vedere toate aspectele si caracteristicile importante cuprinse in acest articol, pentru a gasi cel mai bun amplificator audio, pe care sa il utilizati in conditii optime si avantajose in orice moment.

Amplificatoare audio de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *