Cum alegi cel mai bun acordor de chitara?

cel-mai-bun-acordor-chitaraCum doar marii profesionisti stiu sa acordeze perfect o chitara fara sa foloseasca alt instrument, ceilalti apeleaza la noile dispozitive aparute pe piata muzicala. Un acordor de chitara te ajuta sa iti aduci instrumentul in cea mai buna stare.

Un acordor de chitara (tuner) iti ofera frecventa exacta a fiecarei note, astfel incat poti sa-ti ajustezi instrumentul la cel mai inalt nivel.

Dispozitivele de pe piata folosite pentru acordarea unei chitare sunt variate, iar cele mai sofisticate sunt modelele digitale.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun acordor de chitara, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la acordoarele de chitară: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun acordor de chitara in functie de tipul acestuia?

Tuner clasic

Acest model clasic, denumit si pitch pipe, este un dispozitiv format din sase tuburi, care reprezinta fiecare tonalitatea unei corzi de chitara.

Functionarea acestui gadget este simpla. Se sufla intr-un tub si apoi sunetul emis il compari cu cel al unei corzi. Apoi strangi sau slabesti coarda respectiva, pana cand sunetul este la aceeasi tonalitate cu cel produs de tuner.

Efectuezi aceeasi operatiune pentru fiecare coarda a chitarei.

Profită de oferta actuală eMAG la acordoarele de chitară: CLICK AICI.

Tuner electronic

Fara indoiala metoda cea mai buna pentru readucerea tonalitatilor corzilor la nivelul optim este acordorul electronic.

Cele mai multe modele de tunere electronice folosesc un ecran LED, care afiseaza sunetul notei redate de chitara.

In sistemul standard, cel mai des intalnit, se utilizeaza modelul E A D G B E (acestea reprezinta literele care desemneaza corzile, incepand de la cea mai groasa pana la cea mai subtire).

Tunerele cromatice permit instrumentelor sa fie reglate pe toate cele 12 trepte ale scalei dispozitivului.

Unele modele folosesc un microfon pentru a detecta sunetul instrumentului. Altele detecteaza fiecare vibratie, pentru a ajuta cantarestul sa acordeze chitara.

Comandă-ți Acum online un acordor de chitară de calitate: CLICK AICI.

Tipuri de acordoare electronice

Tuner electronic clip-on

Acest model se monteaza pe rozeta chitarei acustice si ofera cantarestului o vedere perfecta pentru acordare. Este extrem de simplu de montat si folosit.

Acest model este utilizat pentru acordare cromatica, permitand reglarea pe orice scala si orice cheie. Modelul este util pentru chitara clasica sau bass.

Pedal tuners

Acest model de acordor este construit pentru a fi citit cu usurinta, fiind un model ideal pentru chitaristii de performanta. El dispune de multe functii.

Tuner tabletop

Este un acordor sofisticat, fiind folosit in studiourile de inregistrari si de chitaristi pe scena de concert. Are numeroase caracteristici si functii de top.

Tuner preamp

Multe chitare acustice si electrice au incluse un tuner montat de circuitul de preamplificare. Ele sunt foarte convenabil de folosit si multi artisti le utilizeaza datorita performantelor lor.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun acordor de chitară: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun acordor de chitara in functie decaracteristicile acestuia?

In general, un factor important al unui acordor de chitara este ecranul. Cele mai multe folosesc o sageata sau un marcaj pentru scala. Cele mai avansate modele de tunere folosesc strobe tehnology (tehnologia stroboscopica) pentru a afisa tonalitatea, in timp real.

Este recomandat ca tunerul sa aiba un detector automat al tonalitatii redate. Aceste modele sunt cele mai bune, din punct de vedere calitativ.

Exista modele speciale de tunere, cele digitale, cu performante ridicate.

Unele acordoarele de chitara sunt dotate cu microfon si metronom.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun acordor de chitara. Spor la cumparaturi!

Acordoare de chitară de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *