Cum alegi cea mai buna tencuiala decorativa?

cea mai buna tencuiala decorativaTencuiala decorativa este ultimul strat care se aplica pe peretii unei case, indiferent daca vorbim de exteriorul sau interiorul locuintei. Aceasta are un rol foarte important, ea conferind un aspect deosebit si un stil aparte casei tale.

In functie de preferintele tale, poti alege o tencuiala decorativa mai mult sau mai putin fina, dar si culoarea care iti pune in evidenta fatada sau peretii interior. De regula, un astfel de produs are in compozitie mai multe ingrediente precum apa, rasini, minerale, pigmenti si aditivi.

Rolul tencuielilor decorative este acela de a conferi un aspect placut caselor sau apartamentelor, iar suprafetelor exterioare o protectie adecvata impotrica intemperiilor, precum ploaia, zapada sau frigul.

Trebuit stiut faptul ca dupa aplicarea unei tencuieli decorative, peretii “respira”, asigurand circulatia aerului si a vaporilor de apa, prevenind riscul aparitiei igrasiei sau mucegaiului.

Inainte de a merge in magazine, este recomandat sa consulti un specialist din domeniul constructiilor sau amenajarilor interioare, care iti va putea indica tipul de tencuiala decorativa adecvat pentru casa ta.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna tencuiala decorativa, potrivit locuintei tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la tencuiala decorativă: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna tencuiala decorativa in functie de utilitate?

O tencuiala decorativa poate fi de doua tipuri, in functie de utilitate: de interior si de exterior.

Tencuiala decorativa de interior se poate aplica pe diverse suprafete precum cele tip var-ciment, gleturi de var si ipsos, placi de gips carton, vopsele vechi si beton. Aceasta are o putere mare de acoperire, fiind foarte rezistenta la uzura in timp.

Tencuiala decorativa de exterior este specifica pentru suprafetele fatadelor de orice fel ale cladirilor, asigurand o foarte buna finisare si o rezistenta indelungata impotriva intemperiilor.

Profită de Reducerile actuale eMAG la tencuiala decorativă: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna tencuiala decorativa in functie de tipul acesteia?

Tencuiala decorativa silicatica este rezistenta la umezeala si la radiatiile ultraviolete ale soarelui, fiind permeabila la vaporii de apa.

Tencuiala decorativa siliconica are o permeabilitate sporita fata de cea acrilica, nepermitand patrunderea apei.

Tencuiala decorativa acrilica este cel mai intalnit tip de pe piata, avand o mare aderenta la perete, conferind o finisare superioara.

Tencuiala decorativa mozaicata are in compozitie granule minerale colorate si rasini sintetice, avand o rezistenta foarte mare la intemperii.

Vezi cea mai populară tencuială decorativă de pe eMAG aflată la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna tencuiala decorativa in functie de granulatie?

Tencuiala decorative fina prezinta granulatii de 0,5 – 1,5 mm, iar finisarea are un aspect neted, tip periat.

Tencuiala decorativa periata “bob de orez” are granulatii cuprinse intre 1,5 si 2 mm, avand un aspect uniform.

Tencuiala decorativa striata “coaja de copac” contine granulatii intre 2 si 3 mm, si un finisaj striat.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna tencuiala decorativa. Spor la cumparaturi!

Tencuială decorativă de calitate, la un preț foarte bun, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cea mai buna vopsea decorativa?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *