Cum alegi cea mai bună saltea pentru pătuțul bebelușului?

saltea-pentru-patutul-bebelusuluiCu siguranță și tu îți dorești doar ceea ce este mai bun pentru copilul tău, doar că uneori nu știi ce ar trebui să alegi cu adevărat. Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că ești în căutarea unei saltele pentru pătuțul copilului tău și sunt aici să te ajut să faci cea mai buna alegere.

Cum alegi cea mai bună saltea pentru pătuțul bebelușului?

O astfel de alegere este cât se poate de importantă, având legătură cu sănătatea copilului tău, așa că fă-o în cel mai responsabil mod, ținând cont doar de factorii ce definesc calitatea și în niciun caz de factorul financiar.

Pentru a te face să conștientizezi și mai mult importanța saltelei pentru un bebeluș, îți aduc la cunoștință, sau îți reamintesc faptul că un bebeluș își petrece cel puțin jumătate din timpul unei zile în pătuț.

Mai întâi de toate, ar trebui aleasă salteaua cu dimensiunea potrivită. Această trebuie să fie cu un centimetru mai mică decât pătuțul în care va fi integrată, astfel încât să încapă perfect, fără să lase spații goale în care micuțul tău s-ar putea lovi.

În ceea ce privește fermitatea saltelei, orientează-te spre acele modele ceva mai ferme, care se mulează pe curburile copilul și care împiedică sufocarea micuțului. Ține cont că saltelele moi pot produce sufocarea micuțului.

După foarte multe studii s-a ajuns la concluzia că saltelele din fibră de cocos sunt cele mai recomandate pentru pătuțul copilului, permițând menținerea unei poziții sănătoase a corpului, eliminând riscul oricărui eveniment periculos ce poate avea repercursiuni tragice.

Ferește-te de saltelele foarte moi sau de cele care au o fermitate foarte ridicată. Pot fi foarte incomode și-n același timp, destul de periculoase.

Referitor la grosimea saltelei pentru pătuțul bebelușului, specialiștii recomandă o grosime de maxim 13 cm.

Cea mai bună saltea pentru patul bebelușului trebuie să dețină și o husă confecționată dintr-un material natural, hipoalergic, tratată corespunzător, care să permită o bună circulație a aerului. Această husă trebuie să fie ușor detașabilă. astfel încât să poată fi curățată des.

Dacă te gândești la o saltea la mâna a doua, țin să te anunț că nu este cea mai bună alegere, deoarece o saltea de pat utilizată, asemeni încălțămintei, preia forma corpului copilului, copilul tău nemaibeneficiind de confortul și siguranța pe care i-o oferă o saltea nouă, de calitate.

Saltele pentru pătuțul bebelușului de calitate la prețuri foarte bune găsești aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *