Cum alegi cea mai buna saltea antiescare?

cea mai buna saltea antiescareO saltea antiescare este un produs medical recomandat pentru prevenirea si tratarea escarelor, o afectiune a pielii. Aceste probleme ale epidermei pot aparea in cazul unor spitalizari indelungate sau a unor imobilizari la pat.

Trebuie stiut faptul ca escarele sunt niste rani care pot aparea pe piele, iar in timp se pot adanci, agravand starea pacientilor. De aceea, au fost concepute special saltele antiescare, care pot facilita tratarea acestei boli.

In general, cand afectiunea este in primele faze, se recomanda o saltea antiescare de gradul I, de tip fagure, care este un model activ. De obicei, un astfel de model de saltea se umfla in 10 – 12 minute cu ajutorul unei pompe, care se vinde odata cu produsul.

Cand riscul a devenit unul mediu si mare pentru bolnavi, este recomandata folosirea unei saltele antiescare de gradul II, tip tubulara. Acest model este confectionat din PVC, care asigura multa stabilitate, impiedicand alunecarea din pat.

Este recomandat ca inainte de a merge in magazine pentru alegerea unei saltele antiescare, pacientul sa fie consultat de catre un medic de specialitate, care va poate indica modelul adecvat pentru bolnav.

Iti prezentam mai jos un ghid care te poate ajuta sa alegi cea mai buna saltea antiescare, potrivita pentru persoana suferinda.

Vezi rapid o ofertă de preț la saltelele antiescare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna saltea antiescare in functie de tipul acesteia?

O saltea antiescare poate fi de mai multe tipuri: pasiva si activa (fagure si tubulara). Alegerea se face in functie de gravitatea bolii pacientului si de sfatul doctorilor.

O saltea antiescare pasiva se utilizeaza pe un pat normal, modelul fiind realizat pentru pacientii cu risc de aparitie a escarelor, in cazul imobilizarii la pat. Acest model este realizat din spuma tip CMHR si este adecvata pentru ingrijirea la domiciliui a bolnavilor.

O saltea antiescare de tip fagure este alcatuita din 130 de camere pneumatice aranjate in doua sectiuni. Acestea sunt asezate in mod uniform pe toata suprafata produsului.

Salteaua poate suporta bolnavi cu diverse greutati, fiind indicat si preventiv, dar si pentru pacientii cu escare. Are in componenta si o pompa pentru umflare.

O saltea antiescare de tip tubulara este recomandata pentru persoanele cu risc mediu si mare de dezvoltare a escarelor. Acest model este conceput din 17 celule cilindrice independente. Peste produs se asaza un cearceaf din bumbac.

Profită de oferta actuală eMAG la saltelele antiescare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna saltea antiescare in functie de greutatea pacientului?

Trebuie sa stii ca o saltea antiescare este conceputa pentru anumite greutati. Spre exemplu, exista modele tip fagure care pot suporta pacienti cu greutati de pana la 135 de kilograme.

Un produs tip pasiv pentru risc mediu, este conceputa pentru persoanele de pana la 140 de kilograme.

Sunt recomandate saltelele antiescare care dispun de reglarea presiunii aerului, in functie de greutatea bolnavului.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna saltea antiescare. Spor la cumparaturi!

Saltele antiescare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *