Cum alegi cea mai buna placa de sunet externa?

placă de sunet externaO placa de sunet externa este utila pentru a avea o calitate audio superiora la boxe sau la casti. Este recomandata pentru pasionatii de jocuri video sau pentru iubitorii de muzica.

Daca doresti sa ai un sunet mai puternic si mai clar, tip surround 7.1 sau cu efecte tip Dolby Home Theater, atunci poti apela la o placa de sunet externa, care are avantajul ca se conecteaza rapid la un desktop sau laptop, printr-un USB.

In magazine, vei intalni diverse astfel de dispozitive, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna placa de sunet externa, potrivita pentru tine.

Placă de sunet externă la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de sunet externa in functie de numarul de canale?

Un factor important la alegerea unei placi de sunet externe il reprezinta numarul de canale audio, care poate fi: tip 2.1, 5.1 sau 7.1.

Placa de sunet externa pentru canal audio 2.1 – acest model dispune de o interfata USB to Sound Link si conectori pentru difuzoare si microfon. Il poti conecta cu usurinta la un calculator sau laptop, pentru un sunet stereo din seria 2.1. Are un pret accesibil.

Placa de sunet externa pentru canal audio 5.1 – este un produs care are o interfata USB, putand fi conectat la un PC sau laptop. In porturile sale se pot introduce casti, boxe sau microfon. Are suport pentru sunet surround 5.1, oferind o experienta de foarte buna calitate.

Placa de sunet externa pentru canal audio 7.1 – este un model care poate avea diverse intrebuintari. Il poti conecta cu ajutorul unui jack de 3,5 mm de la microfon, casti, smartphone, difuzor la calculator, avand incorporate functia plug and play. Este compatibil cu sistemul audio 7.1, cel mai avansat de pe piata.

Placă de sunet externă la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de sunet externa in functie de tip?

Placile de sunet externe pot fi de doua feluri in functie de tip acestora, astfel: stick sau Sound Box.

Placa de sunet tip stick – acest model este unul simplu, insa performantele sale sunt relative scazute, chiar daca este capabil sa redea (anumite modele) sunetul in sistem stereo pe 5.1 sau 7.1 canale. Poate avea o rezolutie de 16 biti si o viteza de esantionare de 44,1 KHz.

Placa de sunet tip Sound Box – practic este un dispozitiv avansat, cu performante remarcabile, fiind dotat cu un procesor de sunet.high-definition. Are doua intrari – 1 jack audio si 1 x SPDIF si 4 iesiri – 45 jack-uri audio si 2 x RCA. Are o rezolutie de 24 biti, viteza de esantionare maxima de 192 KHz si raportul semnal / zgomot de 114 dB, un nivel de claritate audio de pana la 16 ori mai mare fata de valorile SNR ale placilor audio incorporate.

Placă de sunet externă la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de sunet externa in functie de compatibilitati?

Daca unele placi de sunet externe pot fi compatibile cu sistemul de operare al calculatorului, precum Windows 7,8 sau 10, altele se pot conecta la Mac OS.

De asemenea, daca iti doresti o conexiune foarte buna, atunci este de preferat sa alegi un dispozitiv care dispune de un USB 3.0, care asigura performante mult mai bune fata de versiunea 2.0.

Placă de sunet externă la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *