Cum alegi cea mai buna placa de captura?

cea mai buna placa de capturaPentru pasionatii de jocuri video o placa de captura este un dispozitiv ravnit, care iti permite sa inregistrezi o sesiune de gaming sau sa partajezi continutul pe internet. Acest aparat se monteaza destul de usor si face legatura intre calculator si monitor sau consola si televizor.

Bineinteles, ultimele modele de placi de captura video asigura performante ridicate, asigurand inregistrarea imaginilor la rezolutii mari, chiar si Ultra HD 4k, insa aceasta depinde si de compatibilitatea consolelor cu acest standard.

Insa, exista si modele care iti permit sa transferi vechile tale imagini video de pe casete VHS pe calculator sau laptop.

In magazine, vei intalni diverse astfel de dispozitive, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos unb ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna placa de captura video, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la placa de captură: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de captura video in functie de tip?

Placile de captura video pot fi in functie de tip de mai multe feluri, astfel: pentru console de jocuri, pentru transfer de imagini din surse analogice etc.

Placa de captura video pentru console de jocuri – este un dispozitiv extern care se conecteaza la consola de jocuri si televizor, ori calculator si monitor. Are scopul de a inregistra scene din timpul jocurilor video, in timp real. Permite capturarea imaginilor la rezolutii Full HD sau Ultra HD 4k (in functie de model), precum si editarea continutului video fara calculator cu ajutorul unui program. De asemenea, asigura sa incarcati continutul pe internet si sa partajati gameplay-ul. Dispune de un cablu HDMI, un alimentator de 12 V si o telecomanda. Este compatibila cu diverse tipuri de console de jocuri video. Are un pret ridicat.

Placa de captura video tip stick USB – acest model este practic un stick USB 2.0 care permite transferul, editarea si vizionarea imaginilor video din surse analogice. El se conecteaza la un desktop sau laptop si poate inregistra de pe alte dispozitive sau medii de stocare, cum ar fi media playere, DVD-uri, casete VHS, web, telefoane mobile etc. El suporta formate mai vechi, precum NTSC, PAL. Are patru conectori: Audio in, S-video in, Audio in, CVBS in. Produsul are un pret accesibil.

Profită de Oferta actuală eMAG la placa de captură: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de captura video in functie de rezolutia imaginilor inregistrate?

Placile de captura video pot fi de mai multe feluri in functie de rezolutia imaginilor inregistrate, astfel: Full HD si Ultra HD 4k.

Placa de captura video rezolutie Full HD – este un model standard folosit pentru inregistrarea imaginilor cu rezolutii Full HD, de 1080p, 1080i. Este compatibil cu diverse sisteme de operare de la Windows, precum si cu Xsplit sau OBS. Are un pret mare, dar pe masura pasionatilor de jocuri pe console.

Placa de captura video Ultra HD 4k – este cel mai puternic dispozitiv de captura video fabricat in prezent, putand inregistra imagini in format Ultra HD 4k la 60 fps pentru codecul H.264. Are intrare si iesire HDMI, asigurand redarea si inregistrarea la diverse tipuri de console de jocuri, precum si partajarea. Are un pret foarte ridicat si necesita console compatibile cu continut video cu rezolutii UHD 4k.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna placa de captura. Spor la cumparaturi!

Placă de captură de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *