Cum alegi cea mai buna chitara acustica?

cea-mai-buna-chitara-acusticaCu siguranta sunteti interesati de cea mai buna chitara acustica in momentul in care sunteti in cautarea unor produse din aceasta categorie. Despre o chitara acustica, putem spune ca trebuie sa fie aleasa in functie de nivelul de experienta, muzica cantata si bugetul de care dispuneti. Avand in vedere aceste elemente, aveti ocazia de a lua decizia potrivita in vedere achizitionarii celei mai bune chitare acustice.

Gama produselor de acest tip este una foarte variata si veti observa acest lucru in cazul in care veti intra pe site-urile magazinelor de profil. Exista anumite chestiuni importante, de care va trebui sa tineti cont in ceea ce priveste selectia, pentru a va asigura de faptul ca decizia luata este cea mai potrivita. In acest demers de achizitionare, este foarte important sa aveti in vedere si caracteristicile tehnice ale unui produs de acest tip. Nu este deloc dificil sa gasiti exact ceea ce va intereseaza, avand la dispozitie modalitati multiple si avantajoase de achizitionare.

Tinand mereu cont de necesitati si dorinte pe care le aveti, veti gasi cu siguranta cea mai buna chitara acustica. Materialele din care sunt create corzile si corpul chitarei acustice pot fi variate si va trebui sa tineti cont si de acest aspect pentru o selectie cat mai corecta. In acest sens, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele caracteristici pentru a lua decizia potrivita.

Vezi rapid o ofertă de preț la chitarele acustice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara acustica in functie de nivelul de performanta: incepator, intermediar, avansat?

Nivelul de performanta reprezinta un element foarte important, pe care va trebui sa il aveti in vedere in momentul selectiei celei mai bune chitare acustice.

Pentru nivelul incepator, putem spune ca pretul produselor de acest tip este unul mai avatanjos, ceea ce inseamna ca puteti gasi oferte in jurul sumei de 200 de euro. Insa, performantele acestei chitare acustice pentru incepatori poate lasa de dorit in cazul in care aveti asteptari foarte mari.

Pe de alta parte, pretul unei chitare acustice pentru un nivel de performanta intermediar se poate situa intre 300 – 500 de euro. Utilizand o chitara din aceasta gama, aveti ocazia de a obtine rezultate bune in ceea ce priveste folosirea.

In alta ordine de idei, in cazul in care sunteti la nivelul de performanta avansat, atunci este important sa optati pentru o chitara foarte buna, a carui pret poate fi de 1000 de euro, sau poate chiar sa depaseasca aceasta suma. Insa, eficienta si calitatea unui produs din aceasta gama nu va lasa niciodata de dorit.

Trebuie sa aveti mereu in vedere nivelul necesitatile dumneavoastra in vederea utilizarii unei chitare acustice si, de asemenea, sa va ganditi si la bugetul de care dispuneti pentru achizitiile de acest tip. In functie de nivelul de performanta, aveti ocazia de gasi cea mai buna chitara acustica.

Comandă-ți Acum online o citară acustică de calitate, potrivită nivelului tău: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara acustica in functie de stilul acesteia: clasic, cutaway, western?

Este indicat sa aveti in vedere si stilul unei chitare acustice pentru a lua cea mai potrivita decizie in ceea ce priveste achizitionarea.

Modelul clasic este recomandat pentru persoanele ce vor dori sa faca demersuri serioase in ceea ce priveste invatarea si vor dori sa se inscrie la cursurile de muzica in acest sens. Despre sunetul unei chitare acustice clasice, putem spune ca este unul moale, potrivit contextului in care va aflati, adica a celui de incepator.

Pe de alta parte, despre varianta cutaway a unei chitare acustice, putem spune ca are o forma asimetrica, adica o adancitura, sau taietura in partea de sus. Aceasta are rolul de a ajunge mai usor la tastele inalte de pe griff. In ceea ce priveste utilizarea acestui model, putem spune ca este ideala pentru solistii vocali care canta si la chitara. In cazul in care faceti parte din aceasta categorie de cumparatori, este indicat sa optati pentru acest model.

Referitor la modelul de chitara acustica western, putem spune ca are o forma clasica, cunoscuta pentru toata lumea. Aceasta chitara este ideala pentru artistii de folk sau bluegrass, fiind foarte apreciata in acest domeniu si pentru adaptibilitatea de care da dovada. Utilizand o chitara acustica western, aveti ocazia de a canta numeroase stiluri muzicale, iar sunetul va fi unul echilibrat, datorita armoniei create de vibratiile ce pot fi bass, medii sau inalte.

Tinand cont de stilul unui echipament muzical de acest tip, aveti ocazia de a gasi cea mai buna chitara acustica.

Nu rata oferta actuală eMAG la chitarele acustice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara acustica in functie de marimea acesteia?

Pentru a achizitiona cea mai buna chitara acustica, este important sa aveti in vedere si marimea acesteia. Acest aspect reprezinta o chestiune importanta, alaturi de grosimea corzilor, avand legatura, in principal, cu confortul persoanei ce o utilizeaza si cu usurinta de care va beneficia in momentul folosirii.

O chitara acustica cu dimensiuni normale are o marime de 4/4, potrivita pentru orice persoana adulta. In cazul in care veti dori sa achizitionati cea mai buna chitara acustica pentru copii, este indicat sa optati pentru o chitara cu o marime de 3/4 pentru 10 – 13 ani. Pentru copii si mai mici, este indicata o marime de 1/2. Referitor la corzile si grosimea acestora, pentru incepatorii cu degetele neformate, este indicata o grosime de 0.10. Pe de alta parte, utilizatorii avansati pot alege modele cu o grosime a corzilor de 0.12 sau 0.13.

Este foarte important sa aveti in vedere detaliile referitoare la marime, in momentul in care veti dori sa achizitionati cea mai buna chitara acustica.

Profită de oferta actuală eMAG la chitarele acustice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara acustica in functie de numarul corzilor?

Avand in vedere numarul de corzi in momentul achizitionarii, veti avea ocazia de a gasi cea mai buna chitara acustica. In acest sens, modelele uzuale de chitara acustica au un numar de corzi de 6 sau 12. Exista, de asemenea, modele cu 7 corzi.

In ceea ce priveste nivelul incepator, este important sa optati pentru un instrument standard, cu 6 corzi, deoarece veti dispune de o tuilizare mai usora, pentru ca mai apoi sa treceti la o chitara acustica cu 12 corzi. Chitara acustica cu 12 corzi este foarte apreciata, deoarece ofera un sunet bogat si clar. Chitarele acustice cu 12 corzi sunt utilizare in cadrul unor acompaniamente din formatii, precum si in cadrul trupelor de blues sau folk.

In momentul in care veti dori sa gasiti cea mai buna chitara acustica, este foarte important sa tineti cont si de numarul de corzi. Este necesar sa va ganditi si la nivelul de performanta pentru a opta pentru un numar potrivit de corzi.

Vezi cele mai populare chitare acustice de pe eMAG: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara acustica in functie de materialul corzilor?

Materialul corzilor pentru chitara acustica este reprezentat, de cele mai multe ori, din nylon sau otel.

O chitara acustica pentru copii va avea corzi din nylon, deoarece acest material este mai moale la degete. In ceea ce priveste achizitionarea unei chitare acustice in functie de materialul corzilor, este foarte important sa tineti cont si de muzica pe care o cantati. In aceste conditii, putem spune despre nylon ca ofera un sunet mai moale, difuz, rotunjit si potrivit pentru piese din categoria folk, flamenco sau pentru muzica clasica. Referitor la miscare putem spune ca este una de ciupire, avand o rezistenta mai scazuta in comparatie cu otelul. Este indicat sa optati pentru aceasta varianta de achizitie daca sunteti incepator sau doriti sa cantati genurile muzicale expuse mai sus.

In alta ordine de idei, despre corzile din otel, putem spune ca sunt mai greu de stapanit, creand in acelasi timp sunete vibrante, deschise si tari. Aceste chitare acustice cu corzi din otel sunt potrivite pentru genuri de muzica precum rock, pop, jazz sau country. Nu sunt foarte confortabile in momentul utilizarii la fel ca cele din nylon, insa veti avea ocazia de a va obisnui cu ele si disconfortul va disparea odata ce degetele se vor obisnui cu acest material.

Asadar, este important sa tineti cont si de tipul materialului corzilor, pentru a gasi cea mai buna chitara acustica.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cea mai bună chitară acustică: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara acustica in functie de materialul corpului?

Daca am vorbit mai sus de tipul materialului pentru corzi, se impune o prezentare si a materialului pentru corpul unei chitare acustice. In aceste conditii, putem spune ca lemnul reprezinta principalul material in ceea ce priveste realizarea cutiei de rezonanta pentru fata, spate si laterale. Acest material este cel responsabil de tonalitate si de modul in care se va auzi muzica.

In ceea ce priveste costul de achizitie pentru o chitara acustica, putem spune ca este mai mare in cazul in care lemnul utilizat este unul de calitate. Pentru incepatori este indicat lemnul laminat si stratificat, deoarece este mai ieftin. Insa, in acest sens, propagarea sunetului poate avea de suferit, insa acest tip de lemn este rezistent si veti observa acest lucru. Totodata, exista si posibilitatea de a opta pentru un material al corpului chitarei acustice dintr-un lemn solid, insa pretul poate fi unul mai mare. Beneficiile oferite de lemnul solid sunt multiple, deoarece propune o propagare corecta si foarte placuta a sunetului. Aceasta varianta de achizitie, a unui corp din material solid, este preferata de catre profesionisti.

De cele mai multe ori, in partea din fata a chitarei, unde se afla placa de sunet si unde se formeaza rezonanta, este utilizat un material din molid, cedru sau mahon. Pentru partea din spate a chitare acustice si pentru laterale, se utilizeaza mahon, palisandru si artar.

Avand in vedere importanta materialului pentru corpul unui produs de acest tip, aveti ocazia de a gasi cea mai buna chitara acustica.

Chitare acustice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *