Cum alegi cea mai buna casa de marcat?

cea mai buna casa de marcatCasa de marcat reprezinta un echipament obligatoriu pentru toate firmele care comercializeaza bunuri de consum sau presteaza servicii diverse. Cu ajutorul acesteia sunt emise bonuri fiscale care sunt oferite clientilor dupa orice tranzactie realizata.

Trebuie precizat faptul ca potrivit ultimelor reglementari ale ANAF, firmele din Romania au obligatia sa-si schimbe casele de marcat cu jurnal tiparit cu aparate cu jurnal electronic – pentru companiile mari si medii pana la data de 1 septembrie 2018, iar pentru firmele mici pana la data de 1 noiembrie 2018.

De retinut faptul ca aceste case de marcat cu jurnal electronic trebuie sa fie inregistrate la autoritatile fiscale atat inaintea punerii in functiune a Registrului de evidenta a aparatelor electronice din Romania, cat si dupa aceea.

Orice firma care intentioneaza sa achizitioneze o casa de  marcat trebuie sa cumpere una omologata de catre firma producatoare. De aceea, se poate procura un astfel de aparat doar de la distribuitorii autorizati de Ministerul Finantelor.

Ce fel de casa de marcat este potrivita pentru afacerea mea? Fara indoiala, primul aspect de care trebuie sa tii cont la alegerea unei case de marcate este felul si marimea afacerilor firmei.

Trebuie estimat numarul de articole care sunt la vanzare si al raioanelor. De asemenea, se verifica sau se stabileste numarul de casieri.

Pentru a sti ce fel de aparat este necesar, va prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna casa de marcat, potrivita pentru afacerea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la casele de marcat: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna casa de marcat in functie de marimea afacerii?

Casele de marcat pot fi, in functie de marimea afacerii: digitale si electronice.

Astfel, pentru cazul in care exista doar cateva sute de produse, atunci se preteaza o casa de marcat digitala. Acest model reprezinta solutia ideala pentru un magazin cu o singura casa, fiind usor de manevrat.

Daca insa, la vanzare sunt mii de produse, atunci este necesar sa dispui de o casa de marcat electronica. Acest model este mai complex, necesitand operatori (casieri) care sa aiba mai multe cunostinte informatice.

Profită de Reducerile actuale eMAG la casele de marcat: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna casa de marcat in functie de interfete?

Un alt factor important, de care trebuie sa tii cont la alegerea unei case de marcat, este numarul de interfete si tipul acestora.

Astfel, o casa de marcat electronica poate dispune de mai multe interfete, pentru conectarea la internet si la alte periferice, precum calculatoare, cantare electronice, cititoare de carduri, scannere, sertarul de bani, imprimanta, afisaj extern.

Aceste conexiuni pot fi efectuate prin USB, LAN, modem GSM/GPRS, Bluetooth, porturi RS232, serial si wireless.

De asemenea, unele modele de case de marcat pot efectua incasari combinate cu bani cash, cu cardul, tichete, cupoane si chiar in doua monede simultan (in RON si EURO).

Asadar, in functie de marimea afacerii tale, de numarul de produse si de instrumentele de plata, cat si de complexitatea registrelor electronice de evidenta al vanzarilor, iti poti alege casa de marcat electronica potrivita.

Vezi toate casele de marcat de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna casa de marcat in functie de locul desfasurarii afacerii?

Casele de marcat pot fi impartite, in functie de locul in care se desfasoara afacerea, astfel: portabile si fixe.
Casa de marcat portabila – acest model se preteaza in cazul efectuarii unui comert ambulant.

Casa de marcat fixa – este cel mai des intalnit aparat folosit de firme la un sediu fix, indiferent daca este pentru comercializarea bunurilor de consum sau pentru prestarea de servicii.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna casa de marcat. Spor la cumparaturi!

Case de marcat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *