Cum aleg cea mai buna roaba?

cea mai buna roabaO roaba inseamna un ajutor important in curte si gradina pentru cei care locuiesc la casa, dar si pentru salariatii din constructii. Cu aceasta se pot transporta diverse materiale, precum pamant, pietris, nisip sau gunoi de grajd.

Pentru cei care stau la tara este aproape indispensabil sa dispuna de o roaba, pentru a putea face fata treburilor gospodaresti. De foarte multe ori apar situatii cand este necesar sa folosesti un asemenea mijloc de transport traditional.

Insa, roabele sunt utilizare in mod frecvent pe santierele de constructii, acolo unde se ridica sau se modernizeaza o cladire. Practic este un produs popular in tara noastra, care in urma cu multi ani se realiza din lemn.

In prezent, roabele sunt mai moderne si manevrarea lor este foarte usoara, indiferent daca se face in curte sau intre blocuri.

Este recomandat ca inainte de a merge in magazine pentru a gasi o roaba adecvata activitatii tale, este bine sa stii anumite lucruri legate de caracteristicile acesteia, precum rezistenta in timp sau materialele din care este confectionata.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna roaba, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la roabe: CLICK AICI.

Cum aleg cea mai buna roaba in functie de tipul acesteia?

Pe piata exista doua tipuri de roabe: clasice si verticale.

O roaba clasica dispune de o roata, o cuva, doua manere si doi suporti de sprijin. Un astfel de mijloc de transport poate fi deplasat prin ridicarea manerelor si apoi prin impingere.

O roaba verticala are o constructie diferita fata de cea clasica, avand o cuva pozitionata vertical si doua roti plasate in lateral. Aceasta se inclina putin, apoi apucand manerul incorporat in partea superioara a cuvei se impinge in fata. Are avantajul ca este mai stabila si mai usor de deplasat, datorita celor doua roti.

Profită de Reducerile actuale eMAG la roabe: CLICK AICI.

Cum aleg cea mai buna roaba in functie de materialul cuvei?

In magazine poti alege o roaba in functie de materialul cuvei: din tabla zincata ambutisata sau din plastic.

O roaba din tabla are o greutate mai mare (spre exemplu una de 100 de litri are 12,9 kg) fata de cea din plastic. Acest tip este mai solid si poate fi folosit pe santierele de constructii, dar si in gospodaria proprie. Are o rezistenta mai mare si o durabilitate sporita in timp.

O roaba din plastic are doua variante: modelul clasic si cel vertical. Tipul clasic are suportul din metal, iar cuva din plastic, fiind mai usoara decat modelul din tabla. Produsul care are o cuva verticala este realizat din polipropilena, fiind foarte rezistent si mult mai usor. Spre exemplu, un model mai mare are doar 6,8 kg, iar rotile sunt din cauciuc si plastic.

Vezi cele mai populare roabe de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum aleg cea mai buna roaba in functie de capacitatea acesteia?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unei roabe este capacitatea de transport. De regula, o roaba clasica obisnuita are 75 – 80 de litri capacitate, iar cele mai mari modele sunt de 100 l.

Daca preferi modelul din plastic cu doua roti si cuva verticala, poti dispune de o capacitate sporita de 150 de litri.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna roaba. Spor la cumparaturi!

Roabe de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *