Cand si de ce este important sa porti o vesta reflectorizanta?

vesta reflectorizantaO vesta reflectorizanta reprezinta un accesoriu vestimentar necesar in anumite situatii, pentru observarea persoanelor care efectueaza diverse lucrari mai ales pe drumurile publice, in conditii de intuneric sau cu vizibilitate redusa.

Spre exemplu, muncitorii care lucreaza la repararea soselelor, a conductelor de gaze, de canalizare, a retelelor electrice in apropierea sau in perimetrul strazilor cu trafic, sunt obligati sa poate o vesta reflectorizanta.

Acest echipament reprezinta un mijloc de siguranta in plus, pentru a evita producerea oricaror accidente nedorite. Se pot intampla adesea situatii cand soferii, vremea nefavorabila sau iluminatul necorespunzator din zona pot deveni niste factori de risc pentru lucratori.

Vezi rapid o ofertă de preț la vestele reflectorizante: CLICK AICI.

Situatii cand este necesara vesta reflectorizanta, dar nu obligatorie

De asemenea, exista si alte situatii cand este impusa folosirea unei veste reflectorizante, chiar daca nu este obligatorie, nefind impusa de vreo lege sau de codul rutier.

In cazul aparitiei unei mici defectiuni la masina pe timpul serii sau noptii, care impune efectuarea unei reparatii de catre sofer in afara cabinei, indiferent daca sunteti pe o strada dintr-un oras sau pe o autostrada, necesita purtarea unei veste reflectorizante.

Aceasta practica este una care te poate feri de eventuale accidente nedorite.

Profită de oferta actuală eMAG la vestele reflectorizante: CLICK AICI.

Obligativitatea purtarii vestei reflectorizante

Obligativitatea purtarii vestei reflectorizante este impusa, conform OUG nr.195/2002 actualizata privind circulatia pe drumurile publice, conducatorilor de autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, atunci cand executa interventii la vehicul care se afla pe partea carosabila a drumului.

De asemenea, potrivit modificarilor la Codul Rutier, care au intrat in vigoare pe 21 ianaurie 2017, biciclistii nu vor avea voie sa circule fara vesta reflectorizanta in interiorul localitatilor, in care nu functioneaza iluminatul public sau in afara localitatilor, pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa.

De ce este importanta purtarea vestei reflectorizante?

De multe ori, vesta reflectorizanta reprezinta singurul lucru care scoate in evidenta vizibilitatea lucratorilor care efectueaza activitati pe timpul serii sau noptii. De aceea, este strigenta purtarea acestui accesoriu, deoarece celelate categorii de oameni trebuie sa fie avertizate, in timp real, de prezenta lucratorilor din diverse domenii in zona, pentru a se evita producerea unor accidente nedorite.

Vezi toate vestele reflectorizante de pe eMAG: CLICK AICI.

Tipuri de veste reflectorizante si in ce situatii se poarta?

In functie de gradul de siguranta, vestele pot fi in ordine crescatoare, de la clasa 1 pana la clasa 3.

Vesta reflectorizanta din clasa 1 – este utilizata atunci cand viteza de trafic este sub 40 km/h, fiind utila pentru soferii de tir, salariatii din depozite sau din parcarile supermarketurilor.

Vesta reflectorizanta de clasa 2 – accesoriul este necesar pentru cei care efectueza lucrari atunci cand viteza de trafic este de peste 40 km/h, dar mai mica de 80 km/h. Este recomandata pentru lucratorii de pe aeroporturi si parcarile din oras.

Vesta reflectorizanta de clasa 3 –  acest model ofera cel mai inalt grad de vizibilitate pentru salariatii din mediile de lucru cu risc ridicat. El se preteaza pentru situatiile cand traficul din zona depaseste viteza de 80 km/h. Vestele sunt folosite de catre personalul serviciilor de urgenta: politie, salvare, pompieri.

Acum putem spune ca ai toate motivele sa iti achizitionezi o vesta reflectorizanta. Spor la cumparaturi!

Veste reflectorizante de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *