Cand si cum folosim Betadine?

BetadineCe este Betadine?

Betadine este un medicament, care se poate elibera fara reteta, ce contine iod, fiind un antiseptic folosit contra bacteriilor, virusilor, fungilor si protozoarelor. Betadine poate fi sub forma de solutie si unguent.

Cand se foloseste Betadine?

Betadine solutie se intrebuinteaza pentru dezinfectarea pielii inainte de a se face transfuzii, recoltarea probelor de sange, injectii, biopsii, punctii etc. De asemenea, se utilizeaza pentru dezinfectarea ranilor, a arsurilor de pe corp, precum si ca adjuvant in cazul unor infectii cutanate.

Betadine unguent se foloseste la tratamentul sau prevenirea infectiilor ranilor, arsurilor de pe corp, a interventiilor chirurgicale de mici proportii.

Vezi rapid o ofertă de preț la Betadine: CLICK AICI.

Cand NU se utilizeaza Batadine?

Betadine solutie NU se foloseste in cazul in care persoanele au alergii la iod sau la ingredientele acestui medicament, hipertiroidism, tulburari tiroidiene, dermatita herpetiforma, la nou-nascuti si sugari de pana la 6 luni.

Betadine unguent NU se utilizeaza pentru cei alergici la povidona, iod, inainte si dupa tratarea cu iod radioactiv, in cazul inflamatiilor pielii similare herpesului, la femeile gravide, la copii cu varsta de pana la 6 luni.

Cum folosim Betadine?  

Betadine solutie se utilizeaza, de regula, conform prescriptiilor medicale. Ea se foloseste nediluata, atunci cand se doreste o dezinfectie perfecta a tegumentelor inainte de efectuarea unor transfuzii, injectii, perfuzii, recoltarea de sange, biopsii.

Se intrebuinteaza si pentru dezinfectia ranilor si arsurilor, putandu-se folosi de cateva ori pe zi.

Pentru dezinfectia mainilor se foloseste solutia nediluata, ramanand in contact timp de 30 de secunde.

In cazul dezinfectiei pre-operatorie se intrebuinteaza direct pe tegumente, pana la uscare.

Betadine unguent se aplica direct pe piele de 1-2 ori pe zi, insa nu mai mult de 14 zile, in cazul tratarii infectiilor.

Este recomandat ca zona afectata pe care se aplica Betadine sa fie protejata cu un bandaj sau cu un pansament.

Profită de Oferta actuală eMAG la Betadine: CLICK AICI.

Atentie cand utilizam Betadine 

Betadine solutie nu se va folosi la copii cu varste sub 30 de luni, precum si la bolnavii cu insufienta renala.

Atunci cand utilizam Betadine solutie trebuie sa se evite contactul cu ochii, iar dupa folosire este indicat sa se spele bine mainile.

Mare grija atunci cand se utilizeaza Betadine unguent in cazul pacientilor cu tulburari de tiroida (in special pentru persoanele varstnice), cu insuficienta renala.

De asemenea, nu se recomanda sa se foloseasca Betadine in mod repetat si o lunga perioada de timp.

Informati medicul daca luati alte medicamente sau ati efectuat recent alte tratamente.

Betadine de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *