Cum sa iti prinzi televizorul pe perete?
Prinderea televizorului de perete este o adevarata provocare, uneori dovedindu-se mult mai dificila decat te-ai astepta. Nu de putine ori sunt alese suporturi care nu rezista in perete, sunt mult prea mici pentru televizorul ales sau nu ofera flexibilitatea de care este nevoie. Tocmai de aceea, vom incerca sa facem un ghid util pentru prinderea televizorului pe perete.
Pasul 1. Alegerea suportului. Pentru a putea prinde un televizor de perete trebuie, in primul rand, sa cumperi un suport. In teorie pare simplu. In practica insa, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Trebuie sa tii cont de diagonala pe care o suporta, de greutatea maxima pe care o suporta, de modul in care sunt pozitionate gaurile pe spatele televizorului si de tipul de suport. In functie de flexibilitatea de care ai nevoie exista suporturi fixe, suprturi reglabile sau suporturi inclinabile. O varianta medie, care sa iti aduca atat un cost redus cat si flexibilitate este suportul inclinabil, care permite inclinarea televizorului la 10-20 de grade. Suportul reglabil asigura o flexibilitate mult mai mare insa este si mai costisitor.
Vezi rapid o ofertă de preț la televizoare: CLICK AICI.
Pasul 2. Pregatirea. Trebuie sa decizi unde vrem sa montezi televizorul, sa masori peretele, sa localizezi punctele unde vor fi suruburile, sa te asiguri ca suruburile sunt bune pentru materialul din care este realizat peretele si sa pregatesti suportul.
Pasul 3. Prinderea pe perete. Prinderea televizorului de perete nu este foarte dificila, insa trebuie sa tina cont de cateva detalii. Daca te hotarasti sa iti instalezi singur televizorul vei avea nevoie de scule: rotopercutanta cu burghiu pentru beton, BCA sau caramida, in functie de tipul de perete in care il prinzi, surubelnita, ciocan, cheie, nivela pentru masurat, etc. In general vei gasi instructiuni in carticica suportului si de asemenea in carticica televizorului, insa daca nu esti o persoana care sa se priceapa la elementele tehnice, s-ar putea sa te lovesti de o serie de probleme.
Profită de Oferta actuală eMAG la televizoare: CLICK AICI.
La acest pas trebuie sa se acorde o atentie sporita la:
- Marimii televizorului. Daca este mai mare de 32 de inch cel mai probabil nu vei putea sa il instalezi de unul singur.
- In primul rand trebuie sa se masoare cu nivela peretele, in asa fel incat sa te asiguri ca dai gauri drepte. Nu este deloc placut sa ai un televizor montat stramb. De asemenea, trebuie sa tii cont de inaltimea televizorului. Acesta trebuie sa fie la nivelul ochilor. Ia in considerare mobilierul de sezut ( canapea, fotoliu, scaun, etc), inaltimea persoanelor care folosesc televizorul cel mai des si distanta de la care se vizioneaza ecranul. In general, inaltimea medie la care se monteaza televizoarele pe perete este de 1.1 metri, insa este doar o valoare de referinta, putandu-se alege orice alta inaltime.
Pasul 4. Verificarea. Dupa prinderea televizorului pe perete este bine sa se verifice daca este bine instalat, in asa fel incat sa nu te trezesti cu el pe jos. Este bine sa tragi usor de el si sa verifici fiecare surub in parte pentru a vedea daca este bine strans.
Vezi toate ofertele de pe eMAG la televizoare: CLICK AICI.
Nu neglija cablurile! Instalarea unui televizor pe perete poate sa lase destul de multe cabluri electrice la vedere, ceea ce inseamna un aspect destul de dezordonat. Problema cablurilor poate sa fie rezolvata cu o caseta metalica sau din PVC, care sa fie instalata pe perete.
Pentru evitarea prelungitoarelor si a problemelor legate de alimentare, incearca sa instalezi televizorul intr-un loc in care este accesibila o priza.
Acum putem spune ca ai cunostinta despre cum sa iti prinzi televizorul pe perete. Spor la treaba!
Televizoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!