Cum sa folosești un televizor smart?
Televizorul smart este prezent, deja, in foarte multe case. Indiferent de marime sau de brandul care l-a construit, acest televizor aduce o doza uriasa de flexibilitate pentru utilizator. Tehnologia este una noua insa, multi dintre cei care se orienteaza spre un smart TV avand probleme in a-i descoperi toate optiunile si a se bucura de fiecare detaliu care face televizoarele smart adevarate centre de entertainment.
Vom incerca, asadar, sa descoperim cum se foloseste un televizor smart, cum se alege si care sunt cele mai importante functii pe care le aduce.
Vezi rapid o ofertă de preț la televizoarele smart: CLICK AICI.
Cum se foloseste un televizor smart?
Orice televizor smart dispune de un sistem de operare care permite o flexibilitate mult mai mare decat un televizor clasic. Numeroasele aplicatii oferite de Smart TV-uri pot fi controlate printr-o telecomanda clasica, prin mouse sau tastatura sau printr-o telecomanda speciala oferita de anumiti producatori. De asemenea, majoritatea televizoarelor pot fi conectate si la telefonul mobil, fiind controlate cu usurinta de pe acesta.
In mod normal, utilizarea este foarte simpla, fiind asemanatoare cu utilizarea unui computer sau a unui mobil. Chiar si in cazul sistemelor de operare mai putin cunoscute, cum ar fi Tizen de la Samsung, lucrurile sunt destul de usoare:
- Pozitionare. Majoritatea televizoarelor smart sunt slim, asadar, pot fi montate atat pe un perete, cat si pe o comoda TV. In momentul in care se monteaza pe perete este bine sa se acorde atentie sistemului de prindere si tipului de perete. Pentru BCA, spre exemplu, exista suruburi speciale care nu aduc riscul ca televizorul sa cada. Este si cazul prinderii intr-un perete de caramida.
- Curatare. Pentru curatare este suficienta o laveta usor umeda care sa fie trecuta pe toata suprafata televizorului. Este de preferat sa se pastreze oprit televizorul in timpul curratarii. In cazul ecranului, tot o laveta care nu lasa scame este cea mai buna, alaturi de o solutie speciala ce poate sa fie gasita in comert.
- Utilizare propriuzisa. Odata ce este pornit, orice smart TV ofera un meniiu simplu de unde pot fi accesate diverse aplicatii. Totul este destul de intuibil, indiferent ca este vorba despre sistemul celor de la Samsung, Android sau alt sistem de operare.
Profită de Oferta actuală eMAG la televizoarele smart: CLICK AICI.
Ce se poate face cu un smart TV?
Daca te intrebi la ce te ajuta un smart TV, este bine sa afli ca iti ofera o flexibilitate uriasa:
- Iti permite sa vizionei programe on demand. Netflix sau Voyo sunt la indemana oricarui utilizator de smart TV.
- Iti permite sa navighezi in retelele de socializare. Este un alt mare avantaj adus de smart TV in fata televizoarelor clasice.
- Iti permite sa vizionezi filmuletele pe Youtube.
- Iti permite sa comunici pe Skype sau pe alte aplicatii asemanatoare.
- Iti permite sa vizionezi continut direct de pe un stick USB;
- Iti permite sa il controlezi cu usurinta de pe propriul telefon mobil sau cu ajutorul mouse-ului si al tastaturii.
Vezi toate ofertele de pe eMAG la televizoarele smart: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun smart TV?
In momentul alegerii unui smart TV, pe langa elementele clasice de care trebuie sa se tina cont, cum ar fi rezolutia, marimea ecranului, modul in care a fost construit si producatorul, este bine sa se tina cont si de numarul de conectori pe care ii ofera ( cu cat mai multi, cu atat mai bine), de tehnologia folosita de aplicatiile smart si de viteza.
Multe televizoare moderne au probleme in a se adapta la nevoile utilizatorilor, obisnuiti cu o viteza foarte mare obtinuta de la dispozitivele mobile si d la computere. Tocmai de aceea, hardware-ul este foarte important.
Televizoare smart de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!