Cum alegi cea mai sigura casuta de email?
Cu toate ca traim intr-o lume in care retelele de socializare constituie principalul mijloc de comunicare, indiferent de interes, varsta, sex sau nationalitate, iata ca totusi emailul “se tine bine” si va mai rezista mult timp – in primul rand pentru ca discutiile comerciale si cele legate de business au loc pe email!
Foarte putini oameni adopta o relatie vanzator – client pe Facebook, acestia preferand emailul. De altfel, in SUA s-au facut si studii: 70% dintre americani prefera emailul drept canal de comunicare comercial. In opinia mea, pe Facebook vorbesti despre concediul pe care l-ai avut recent, iar pe email planifici si discuti cu agentul de voiaj vizavi de locatia pe care doresti sa o vizitezi. Si nu numai!
Din acest motiv, iti oferim cateva sfaturi despre cum sa-ti alegi cea mai sigura casuta de email.
Ce inseamna o casuta (adresa) de email sigura?
Din pacate, parolele nu mai sunt atat de sigure precum erau odata, motiv pentru care o sa recomand o casuta de email care ofera posibilitatea de autentificare in doi pasi – primul fiind parola, al doilea pas reprezentand introducerea unui cod unic de securitate trimis prin email.
Principalii jucatori de pe piata ofera deja aceasta facilitate, aici facand referire la Google, Yahoo, Microsoft. Totusi, indraznesc sa spun ca nu este suficient.
Cum arata cea mai sigura casuta de email?
Daca, spre exemplu, esti avocat si ai date confidentiale de pastrat, atunci nu este suficient sa-ti protejezi contul cu doua parole, ci trebuie sa te asiguri ca acele date nu vor putea fi accesate de nimeni, inclusiv de agentiile guvernamentale.
Traim vremuri in care nu poti avea incredere in nimeni, inclusiv in cei care iti gazduiesc emailurile primite, motiv pentru care va recomandam Protonmail.com.
Protonmail este de departe cea mai sigura casuta de email!
In afara faptului ca acestia nu retin nicio informatie despre cei care le folosesc serviciile, de faptul ca toate emailurile sunt criptate intr-o forma in care nici macar proprietarii serviciului nu ar putea decoda informatiile (dovedit matematic cu ajutorul algoritmilor de criptare, spun ei).
Protonmail mai are o caracteristica foarte interesanta: se afla in Elvetia! Da, Elvetia este o tara care tine foarte mult la confidentialitatea datelor si consider ca orice serviciu online, cu servere gazduite acolo, porneste cu un mare plus fata de toti ceilalti. Eu personal am o afinitate pentru orice serviciu online oferit de o firma cu servere in Elvetia.
Dezavantajul celei mai sigure casute de email din lume este ca ofera, gratuit, doar 500 MB spatiu si o limita de 150 de emailuri pe zi. In cazul in care doriti sa va extindeti capacitatea de stocare la 5GB, cu posibilitatea de a trimite / primi 1000 de emailuri pe zi, atunci va trebui sa scoateti din buzunar 4 Euro pe luna.
Stiu ca noi, romanii, vrem si bun si ieftin (gratis daca se poate), insa iata ca ce este bun, de calitate, intotdeauna costa mai mult. Va recomand Protonmail cu toata increderea!
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!